risk för stroke under eller efter en endarterectomy

Den mycket Förfarandet utnyttjas för att minska risken för stroke, en carotis endarterectomy , bär också risken för att framkalla samma " hjärna attack . " Men , är sannolikheten minimal , med förmån för driften synes uppväger eventuella oro

Betydelse

Carotid . artärsjukdom är ett tillstånd där artärer i nacken har blivit igensatta . Detta orsakas av åderförkalkning, även kallad " åderförkalkning ". Blodflödet och syre till hjärnan minskar , vilket kan leda till stroke .

Kirurgi

En halspulsådern endarterectomy ofta utnyttjas för att klara denna blockering . Ett snitt görs i halsen , och de sjuka lager i artären tas bort . Detta gör att blodet att återigen flöda fritt till hjärnan .

Risk

" Risken för en senare stroke är ca 1 % per år , säger Dr Jonothan Earnshaw , en kärlkirurg med Gloucestershire Royal Hospital i Förenade kungariket .

Institutionen för kirurgi vid Baylor College of Medicine visar på en något ökad risk för stroke under eller efter en endarterectomy , från 1% till 3 % .

Varning

De första 24 timmarna efter operationen är den mest kritiska tiden under återhämtning. Nästan 5% av patienterna kommer att utveckla en potentiellt livshotande komplikation under denna period.

Överväganden

En halspulsådern endarterectomy minskar risken för stroke , men kan inte stoppa åderförkalkning upprepas. Ett träningsprogram , hälsosam diet plan och undvikande av tobaksrök är avgörande i detta arbete .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.