riskerna med plastikkirurgi

Det finns många typer av plastikkirurgi , allt från lindriga förändringar mycket omfattande förfaranden . Oavsett vilken typ av plastikkirurgi en överväger , det finns alltid allvarliga risker och faror som är förknippade med som en person bör vara medveten

hematom

medan blödningar är vanligt att någon typ av operation , är ett hematom en typ av blodpropp . Hematom är oftast smärtsamt , och om de lämnas obehandlade och tillåts växa , kan de störa blodflödet och syre omlopp runt i området de påverkar . Följderna av detta kan inkludera inflammation, infektion , svullnad och även nekros ( hud död) . Om man har ett hematom efter plastikkirurgi , bör de kontakta en läkare för att ta bort proppen

Necrosis

nekrosen termen för hud som har dött , när huden blir skadad eller smittad till den grad att den kan " t reparera sig själv genomgå nekros . I fråga om plastikkirurgi , uppstår nekros oftast på grund av brist på syre till området som drivs på , särskilt med bröstreduktioner , bukplastik , och hissar ansikte . Rökare som genomgår plastikkirurgi löper större risk för nekros eftersom deras syretillförsel är i allmänhet mindre än för icke- rökare. Om behandlas tidigt , nekros kan stoppas med hyperbar syrgasbehandling .

Ärrbildning

Ärrbildning är en mycket vanlig risk att få plastikkirurgi . Detta händer när kirurgiska inte läka ordentligt , och huden utvecklar en tjock kant och granulat vävnad . Av denna anledning , plastikkirurger försöka göra snitt på platser där några ärr som utvecklar kommer att bli mindre märkbar . I de flesta fall är ärrbildning mild , och kommer att minska med tiden , medan det i vissa fall är ärrbildning mycket märkbara och bestående .

Allergisk reaktion

En allergisk reaktion i plastikkirurgi är oftast på grund av anestesi . Detta är en mycket sällsynt händelse , men vissa människor har så allvarliga biverkningar till bedövning de får under sitt förfarande . Allergiska reaktioner kan variera från mild till allvarlig, med vissa människor upplever illamående eller ont i halsen , och andra dör .

nervskada

En del patienter som genomgår plastikkirurgi skador erfarenhet nerv efter sina rutiner . Svårighetsgraden av skadorna beror oftast på omfång av det kirurgiska ingreppet . Nervskada kan vara allt från patienten upplever domningar eller stickningar , att förlora känsel eller funktion helt och hållet . I sällsynta fall en del erfarenhet förlamning av sina muskler och permanenta muskelsvaghet . Vanligtvis kommer nervskada inte pågå mer än ett år , eller kan behandlas med rekonstruktiv kirurgi. Men i andra fall är skadan permanent .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.