vad är definitionen av kirurgi för viktminskning ?

Fetma sätter en individuell risk för många villkor , varav några kan vara livshotande . Dessa villkor är högt blodtryck , diabetes , ledvärk och försämring , stroke och hjärtinfarkt. Många människor har möjlighet att gå ner i vikt genom bra kost och motion , men vissa människor kämpar för att gå ner i vikt även när de äter rätt och är fysiskt aktiva . Några av dessa människor anser en av flera former av kirurgi för viktminskning för att behandla sin övervikt

Definition

Magsäckskirurgi kan definieras som operation som ändrar mag-tarmkanalen med syfte att minska kaloriförbrukning och därmed fallande vikt . Det finns flera olika typer av bariatric kirurgi, inklusive malabsorptive , begränsande och blandat . I malabsorptive Bariatric kirurgi, är det primära resultatet oförmåga att absorbera så många kalorier , vitaminer och mineraler . Restriktiva överviktsoperationer uppnår viktminskning genom att begränsa den fysiska storleken på magen och på så sätt begränsa antalet förbrukade kalorier . Blandade bariatric operationer är en kombination av malabsorptive och begränsande kirurgiska ingrepp mot övervikt .

Biliopancreatic Vidarekoppling

Biliopancreatic avledning är en sällsynt typ av malabsorptive kirurgi för viktminskning . Vid detta förfarande är en del av magen opererande , vilket skapar en mage som är mindre . Denna mindre magsäcksficka sedan kopplas till tunntarmen .

Restriktiva Operationer

De två vanligaste typerna av begränsande överviktsoperationer utföras är vertikal bandad gastroplasty ( aka mage häftning ) och justerbara gastric band ( aka knä bandet ) . I vertikala bandad gastroplasty , är magen häftade för att skapa en prestomach påse som är mindre . Justerbar gastric band kirurgi är som mage häftning , men ett band används i stället för klammer . Fördelen med bandet över märlor är att bandet kan göras större eller mindre bygger på individens behov .

Blandad Operationer

De två vanligaste typerna av blandade överviktsoperationer är gastric bypass och sleeve gastrektomi med duodenal switch . I gastric bypass , är häftning av magen gjort , och tarmen omdirigeras till de mindre påse som skapas . I USA är detta den mest populära formen av kirurgi för viktminskning . Sleeve är gastrektomi liknar Biliopancreatic avledning --- storleken på magen minskar , är magen kopplas bort från tolvfingertarmen och magen är sedan anbringas på nytt ca 3 meter från kolon .

Överväganden

Kirurgi för viktminskning är ett allvarligt förfarande trots dess gemensamhet . Komplikationer, såsom uppkördhet , infektioner , läcker vid incisionsstället och diarré , ofta uppstå .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.