vad är en adenoidectomy ?

Adenoidectomy är ett kirurgiskt ingrepp genom vilket polyper avlägsnas . Den polyper ( även kallad nasofaryngealt tonsiller eller faryngeal tonsillerna ) är belägna på baksidan av näsan och strax ovanför gomspenen , där nasal passage möter munnen . Adenoida tjänar inte ett syfte hos vuxna, även de hjälpa till att bygga immunförsvaret hos barn upp till 6 års ålder . Adenoida måste bort om de blir förstorade eller smittade , vilket orsakar andningsproblem och earaches

Betydelse

polyper i allmänhet krympa som en person blir äldre , men kan orsaka problem hos barn . Under en halsinfektion , det polyper bli inflammerad och förstorad . Detta kan orsaka att barnet andningssvårigheter , särskilt under sömn . Förstorade polyper kan tygla örontrumpeten , vilket kan resultera i öroninfektioner . Adenoidectomy blir nödvändig hos barn som lider av kronisk inflammation i polyper och det kan hjälpa med sömnrelaterade problem som snarkning och sömnapné .

Förberedelser

En adenoidectomy vanligtvis inte kräver patienter att tas emot , med undantag för en övernattning i vissa fall . Patienten testas för att se om han har en reaktion på narkos eller inte . Patienten ska inte äta eller dricka något under 6 timmar före ingreppet . Liksom alla kirurgiska ingrepp är att patienten eller vårdnadshavaren skyldigt att underteckna ett medgivande .

Förfarande

Det är ett mindre kirurgiskt ingrepp som tar 15 till 30 minuter , beroende på infektionens svårighetsgrad . Patienten får en narkos . Förfarandet kräver inga yttre snitt på näsan . De polyper avlägsnas genom att nå baksidan av halsen genom munnen . Gauze placeras på området för att förhindra blödning , och tas bort när blödningen upphör .

Recovery

Efter proceduren är patienten hållas under observation tills bedövningen har helt försvunnit . Patienten är i allmänhet ut inom en dag . Eftersom förfarandet lämnar en skada i halsen , det är mycket smärtsamt för patienten att svälja någonting --- även saliv . Han kan behöva ta smärtstillande och antibiotika i ungefär en vecka . Patienten bör dricka mycket vätska . Eftersom svälja är smärtsam, bör kosten bestå av flytande livsmedel. Glass bör undvikas eftersom det kan fördröja läkningsprocessen. Patienten bör normalt helt återställda inom en vecka av förfarandet .

Komplikationer

Som med alla kirurgiska ingrepp , det finns en chans för komplikationer . En patient kan ha en negativ reaktion på anestesi eller uppleva kraftig blödning under operationen. Det finns också en chans för infektion i området drivs på , varför antibiotika bör användas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.