vad är en hemorrhoidectomy ?

En hemorrhoidectomy är ett kirurgiskt ingrepp för att ta bort hemorrojder som förstorade vener i vävnader i det anala området. Hemorrojder kan orsaka blödning , smärta och framfall ( en deformation i ändtarmen från anus ) . Hemorrhoidectomy är vanligtvis reserverad för behandling av stora eller svår hemorrojder eller de som inte har svarat på mindre aggressiva behandlingar

Funktion

En hemorrhoidectomy utförs för att avlägsna överskott hemorrhoidal vävnad för att korrigera svullnad, klåda, blödningar och framfall . Enligt Mayo Clinic , hemorrhoidectomy är den mest kompletta och effektiv behandling för hemorrojder som har nått detta stadium . Det har dock också en högre frekvens av komplikationer än andra metoder för behandling .

Förfarande

En hemorrhoidectomy utförs oftast med ett regionalt eller narkos. Läkaren använder en skalpell , en penna BRÄNNJÄRN ( ett instrument som använder el ) eller en laser gör ett snitt i vävnaden och ta bort hemorrojder . Läkaren kan sy sår stängda eller lämna dem öppna för att läka , beroende på läge och storlek hemorrojder . Patienter brukar gå hem samma dag som operationen , men vissa är på sjukhus för en eller två dagar .

Överväganden

Det finns en typ av hemorrhoidectomy där ett snitt inte görs . Förfarandet kallas häftade hemorrhoidectomy , och det använder häftklamrar för att blockera blodflödet till hemorrhoidal vävnad . Detta förfarande är i allmänhet mindre smärtsam än konventionell hemorrhoidectomy , och återhämtningen är kortare . Dock har häftade hemorrhoidectomy en högre incidens av recidiv och framfall .

efter operationen

Din läkare förskriver lämplig medicinering för att kontrollera smärtan under de första veckorna efter operationen. Starkare smärtstillande medel kan ibland förstoppning . Du kan behöva använda pall mjukgörare och äta en fiberrik kost . Sitz bad brukar rekommenderas för att lindra smärta och obehag. Vissa människor återgå till arbetet inom ett par dagar och andra i ett par veckor , beroende på hur mycket smärta och svullnad och vilken typ av arbete som krävs .

Risker

patienterna kan förväntas ha betydande smärta för två till sex veckor efter en hemorrhoidectomy , speciellt om avföring är inte mjuk . Smärtan kan vara svår nog de första veckorna att kräva narkotiska läkemedel . Det finns risk för blödningar och infektioner , och återstående hemorrojder kan bli inflammerad . Patienter kan ha svårigheter att urinera direkt efter operationen på grund av smärta i det anala området. Det finns en chans att hemorrojder skulle återkomma . Enligt uppgifter från Föreningen för operation i mag-tarmkanalen , graden av återfall efter hemorrhoidectomy är 5 procent .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.