vad är gastroplasty ?

Vertikal bandad gastroplasty eller gastroplasty för kort , är ett läkemedel förfarande som hjälper viktminskning . Liknar gastric bypass operation , omdirigerar gastroplasty matsmältningssystemet , men till skillnad gastric bypass operation , detta förfarande också minimerar storleken på magen , därför begränsa mängden mat som kan ätas

Funktioner

Gastroplasty är en restriktiv kirurgiskt ingrepp där magsäcken är häftade för att minska mängden mat som kan konsumeras . Förfarandet utnyttjar både ett band och häftklamrar att skapa en liten mage påse. I botten på påsen är ett litet hål som strömmar in i magen , och därifrån , mag-tarmkanalen . Detta system saktar passagen av föda och säkerställer att endast en liten mängd mat kan i magen på en gång

kirurgiskt ingrepp

I gastroplasty , övre magen --- området nära matstrupen . -- är häftade vertikalt , vilket skapar en liten påse längs kurvan i botten av magen . Öppningen i påsen begränsas av ett band och sträcker sig till resten av magen . Bandet stöd i att försena mat från tömning av påsen , vilket orsakar en känsla av fullkomlighet snart efter att ha ätit .

biverkningar

Potentiella biverkningar av gastroplasty omfatta malabsorption (när kroppen inte kan utvinna vitaminer ) , kronisk buksmärtor och vitaminbrist , som alla kan undvikas genom att eliminera socker-och fettrik mat från kosten . En ytterligare biverkning rapporterats av patienter är " dumpning syndrom ", där patienterna lider av en kombination av illamående, svettningar , bröst och magkramper och diarré .

efter operationen Home Care

Patienter som har genomgått gastroplasty operation måste följa en strikt diet . Ofta fiberrika livsmedel , inklusive vissa spannmål och grönsaker , blir svårt att äta , medan mycket raffinerad mat också orsaka obehag . Även om förfarandet är till fördel för patienter som är överviktiga , måste den stödjas av livsstilsförändringar , inklusive en hälsosam kost och motion , för att upprätthålla viktminskning . Läkare uppmanar också patienter för att bibehålla realistiska förväntningar på förändring .

varningar

vertikalt band gastroplasty är oåterkallelig. Förfarandet kräver i allmänhet en 5-eller 6-tums snitt i magen , samt ett sjukhus vistelse på tre dagar eller längre. Många läkare anser gastroplasty att vara en mycket svår och livshotande förfarande . American Medical Association har klassificerat ett förfarande som " allvarligt farliga . " Denna typ av viktminskning kirurgi förlorar förmån sent som flera läkare har börjat använda en justerbar gastric band . Detta nya förfarande kräver inte ett snitt i magen , och det gör inte använda någon häfta linjer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.