vad är karpaltunneln release operation ?

Karpaltunnelsyndrom börjar med att pirrande känsla i hand och handled som känns som handen sover . Men det visar den stickande smärta skjuter genom armen . Karpaltunnelsyndrom orsakas av medianusnerven ( den löper från underarmen till handleden ) som komprimeras och om de lämnas obehandlade , kommer det att bli värre . Det första alternativet för behandling är icke- kirurgisk , men om det misslyckas , kan carpal släppa kirurgi , ett öppenvården förfarandet , finnas möjlighet att ge dig lättnad

Kirurgi

Det finns icke-kirurgiska behandlingar för karpaltunnelsyndrom, men när stickningar och smärta varar i sex månader och inte avlösas av icke-kirurgiska metoder , är chansen att din läkare kommer att vilja arbeta . Det kirurgiska ingreppet kallas karpaltunnelsyndrom release och det har blivit en gemensam operation i USA .

Betydelse

Carpal tunnel release kirurgi klipper bandet av vävnad runt handleden som bildar karpaltunneln att minska trycket på komprimerade medianusnerven .

Förfarande

Det är en poliklinisk operation som görs med lokalbedövning . Många gånger båda handlederna kräver kirurgi . Det finns två typer av kirurgi-öppen release och endoskopisk

Öppna Release Kirurgi

Detta är det gemensamma förfarande för att lindra karpaltunnelsyndrom. Ett snitt ca 2 inches lång görs i handleden . Den karpalligament skärs sedan att avlasta .

endoskopisk kirurgi

endoskopisk kirurgi allmänhet medger en snabbare återhämtning och mindre obehag under återhämtning än öppen kirurgi release . Två små ( ca 1/2-tums ) nedskärningar görs-en i handleden och den andra i handen . En liten kamera som ser ut som en tub förs in genom ett snitt . Läkaren kan se ligament genom kameran. Läkaren kan sätta in sina verktyg genom de andra snitt och skär ligament .

Recovery

En fullständig återhämtning efter operationen kommer att ta månader , även om smärtan försvinner omedelbart . Möjliga postoperativa problem är nervskador , stelhet , smärta ärr , förlust av styrka i handled och infektion . Sjukgymnastik kan behövas efter transaktionen att övervinna några av dessa problem . Du kommer också vill undvika den verksamhet som orsakade problemet i första hand .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.