vad är uppdelad hjärnkirurgi ?

Split-hjärnkirurgi , även känd som corpus callosotomy , är en medicinsk åtgärd som innebär avskärning av corpus callosum , som förbinder de två hjärnhalvorna , för att behandla epilepsi . Till skillnad från andra epilepsi-behandling förfaranden innebär en callosotomy inte avlägsnande av alla hjärnvävnad

Betydelse

Epilepsi patienter opereras när anfallsskydd medicin har visat sig verkningslösa . Det finns många typer av operationer för att behandla epilepsi , men delad hjärnkirurgi är det bästa alternativet när det finns flera källor för ett anfall (eller ingen källa alls ) i motsats till en lätt flyttbar brännpunkt .

Förfarande

Den neurokirurg gör ett snitt på toppen av patientens skalle för att ge tillgång till hjärnan . När corpus callosum avslöjas genom att dra i hjärnans två hemisfärer isär , skär kirurgen och tar bort fibrerna som förbinder hjärnhalvorna .

Inledningsvis förfarandet är en " partiell callosotomy ", som bara tar bort två tredjedelar av corpus callosum . Resten av fibrerna skärs i en " fullständig callosotomy " endast om den ursprungliga avlägsnandet inte minskar antalet anfall .

Effekter

bryta corpus callosum fibrerna som förbinder hjärnans hemisfärer håller beslag från att spridas till båda sidor av hjärnan och förhindrar därmed en grand mal anfall och avsevärt minskar fall av beslag , särskilt med fortsatt användning av läkemedel .

Faror

Förutom de allmänna riskerna med kirurgi , kan patienterna efter ingreppet har problem i användningen av icke -dominanta hand , bestämma det rätta ordet att säga , eller ens koppla ord med bilder . Detta är resultatet av en brist på kommunikation mellan hjärnans hemisfärer .

Alternativa behandlingar

Vissa patienter väljer att genomgå vagusnerven stimulans för att behandla deras epilepsi via elektriska impulser som skickas till hjärnan . När det gäller medicinering , har skapandet av nya anti-beslag narkotika minskat behovet av split-hjärnkirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.