Hur berätta om du har haft en mild stroke

En stroke inträffar när hjärnvävnaden berövas syre på grund av bristande blodtillförsel i din hjärna. Strokes kan variera från mild till svår. Även om du har drabbats av en lindrig stroke, är det viktigt att uppsöka läkare omedelbart, eftersom snabbare du får behandling, desto bättre chans har du på återhämtning. Snabb respons är det samma för en transitorisk ischemisk attack (TIA). Enligt American Heart Association, är en TIA "en varning stroke. " Medan en TIA kan ge symtom som liknar en stroke, en TIA inte resultera i större hjärnskada och är egentligen inte en stroke. . Men nästan 50 procent av patienterna som drabbas av TIA gå att drabbas av en riktig stroke, ofta i de närmaste 48 timmarna

Symtom


1.
Känna igen tecken på en mild stroke. Kontrollera om din älskade har utvecklat domningar som bara drabbar ena sidan av hans kropp. Ställa frågor till honom, som om han vet att hans namn att avgöra om han lider förvirring.
2.
Watch att se om din älskade har svårt att upprätthålla sin balans. Leta efter tecken yrsel, förlust av balans, och förlorade samordning.
3.
Fråga din älskade om han utvecklade en svår huvudvärk, om du misstänker att din älskade lider av en mild stroke. Stroke kan åtföljas av en plötslig huvudvärk som kommer från ingenstans.
4.
Lyssna till din älskade tal. Om hans tal blir förvrängd eller svår att förstå, kan han ha drabbats av en lindrig stroke.
5.
Sök medicinsk hjälp omedelbart om du misstänker att din älskade har drabbats av en lindrig stroke eller en TIA. En TIA kan leda till en stroke, vilket kan resultera i komplikationer såsom bestående hjärnskador.

Tips och varningar


 • Se en läkare omedelbart om du eller någon närstående en lider någonsin en TIA. Detta kan vara ett förstadium till lidande en stroke.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.