Hur diastoliskt & systoliskt blodtryck relatera till varandra?

Blodtrycket mäter hur hårt hjärtat arbetar när man pumpar runt blodet i kroppen. Blodtrycksvärden av orimligt höga eller låga siffrorna visar olika hälsoproblem

Instrument

En blodtrycksmanschett bidrar till att avgöra en persons blodtryck. Sjukvårdspersonal vira nylon manschetten runt patientens arm och blåsa upp den för att skära av cirkulation, och sedan släppa den för att få blodtrycket genom att läsa siffrorna på displayen medan du lyssnar till patientens hjärtslag med stetoskop.

Systoliskt

Det systoliska nummer i ett blodtryck behandlingen åtgärder den största punkten av tryck representerar trycket från hjärtat slå. Men ofta cirka 40 procentenheter högre än det diastoliska i normal blodtryck dessa siffror ofta varierar från patient till patient.

Diastoliskt

diastoliskt nummer när man läser en bildskärm blodtryck visar den lägsta punkten av tryck, som representerar den typiska trycket från en vilopuls. Enligt NewFitness experter, både diastoliskt och systoliskt avläsningar hjälp i att upptäcka riskerna för hjärtsjukdomar.

Hypertension

högre än normalt tal blodtryck leder normalt till en diagnos av hypertoni, vilket orsakar en rad problem för en person, inklusive stroke, aneurysm och hjärtsvikt.

Hypotension

Hypotension beror på lägre än normalt blodtrycksmätningar. Orsaker genom en mängd olika saker som graviditet, uttorkning och bradykardi, och ofta resultera i synkope, yrsel och syrebrist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.