Vilka är symtomen av en ischemisk stroke?

Stroke, även kallad "brain attack", är en medicinsk nödsituation, och erkänner dess symptom kan minska komplikationer och risken för dödsfall. Lyckligtvis är ischemisk stroke kan förebyggas skick och det finns behandling att tillgå om symptomen är erkända snabbt

Typer

Enligt American Stroke Association, symtom på en ischemisk stroke innefattar plötslig av något av följande: domningar i ansiktet eller på ena sidan av kroppen; förvirring, synnedsättning eller koordination, svårigheter att gå, och svår huvudvärk utan uppenbar orsak.

Identifiering

En läkare får utföra neurologiska tester, en synundersökning, blodprov, och hjärnröntgen såsom magnetisk resonanstomografi (MRT) för att identifiera placering, storlek och svårighetsgrad av en ischemisk stroke, enligt den amerikanska Föreningen för pensionärer.

Orsaker

Symtom från en ischemisk stroke är resultatet av en allvarlig brist på blodflöde till hjärnan, orsakad av antingen minskat en artär eller en blockerad artär i hjärnan, enligt Mayo Clinic.

Riskfaktorer

Enligt Mayo Clinic, högt blodtryck, rökning diabetes, fetma, personlig historia av hjärt-kärlsjukdom, familj stroke eller hjärtsjukdom, användningen av vissa droger och mediciner, och äldre ålder är riskfaktorer för ischemisk stroke.

Behandlingar

Om en person med ischemisk stroke symptom utvärderas av en läkare inom tre timmar efter starten av symtom, kan behandling med vävnadsplasminogenaktivator (TPA) ges för att minska svårighetsgraden av komplikationer, enligt American Stroke Association

Förebyggande /Lösning

Att upprätthålla en normal blodtryck och hälsosam vikt. utöva och hantera stress, äta en kost låg natriumhalt, fett och kolesterol, sluta röka, dricka bara med måtta eller inte alls , och med acetylsalicylsyra som rekommenderas av en läkare kan förhindra ischemisk stroke.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.