Vilka mediciner som används för systolisk hypertoni?

Isolerad systolisk hypertoni (ISH) är ett medicinskt tillstånd där en persons systoliska trycket, det tryck i artärerna när hjärtat kontrakt, är större än 140 mm Hg är, medan det diastoliska trycket förblir på eller under 90 mm Hg.

Diuretika

Små doser av diuretika, som Lasix u00AE (furosemid) och Diuril u00AE (klortiazid), har konstaterats effektiv på att sänka patientens systoliska trycket. Diuretika kallas ibland "vatten piller" eftersom de kan orsaka urinering som ett medel för att undanröja salt från kroppen.

Kalciumantagonister

Läkemedel som Cardizem u00AE LA (diltiazem hydroklorid), Adalat u00AE CC ( nifedipin), och Procardia u00AE (nifedipin) lägre systoliskt blodtryck genom att blockera kalkavlagringar i hjärtat och blodkropparna fartyg muskel. Detta förhindrar att kärlväggen från härdning.

Betablockerare

-Betablockerare som Lopressor u00AE (metoprolol tartrat), Toprol-XL u00AE (metoprololsuccinat) och Corgard u00AE (nadolol) minska nervsignaler skickas till hjärta och blodkärl, lätta blodflöde och systoliskt blodtryck.

få testas

systoliska tryck är en utmärkt indikator för hjärt-kärlsjukdom hos personer över 50, så de bör övervaka deras blodtryck noga. Utan behandling kan ISH leda till blindhet, demens, hjärtinfarkt och stroke.

Varning

En patient som genomgår behandling för ISH bör noga övervakas för att reglera sin diastoliskt tryck. Det kan släppa farligt låg som en följd av den medicinering som syftar till att sänka systoliskt tryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.