gör en försämrad mitokondrier orsaka högt blodtryck?

Dina viktiga kroppsliga processer behöver energi. Mitokondrierna är de små kraftverk som makt kroppen. När mitokondrierna är skadade, en kaskadeffekt åkommor resultat med högt blodtryck är en av dem

Definition

Mitokondrierna är det membran som omger cellerna. De är "cellulära kraftverk" eftersom de levererar energi till cellerna genom att omvandla mat energi. De är också viktiga i en rad andra cellulära processer såsom celldifferentiering, celldöd och kontrollera celltillväxt.

Orsaker

Mitokondriell cytopathies (mitokondriella sjukdomar) orsakas av skador i arvsmassan celler. Detta påverkar direkt den kemiska process som krävs för att omvandla mat och syre till energi. Dessa störningar föreningar så småningom och börjar störa andra kemiska processer, vilket ytterligare skadar mitokondrierna. Detta neurologisk sjukdom är genetisk i många fall. Varje år mellan 1000 och 4000 barn som föds med denna sjukdom i USA, enligt Healthline. com.

högt blodtryck

Mitokondriell dysfunktion påverkar negativt den metaboliska process, vilket kan resultera i fetma och högt blodtryck. Mitokondrierna är i centrum för korrekt hjärtfunktion. När mitokondrierna är nedsatt, inte blir att hjärtat inte dess krävs bränsle, vilket resulterar i hypertoni och slutligen hjärtsvikt.

Mitokondrier bidra till att anpassa blodtrycket genom att minska motståndet mot blodflödet. Mitokondrierna lagrar coenzym Q10 (Q10), ett naturligt ämne av celler. Q10 hjälper tryckreglering blod, så när mitokondrierna är skadade, blodtrycket tenderar att stiga. Den betydande förbättring av både systoliskt och diastoliskt tryck hittades efter en viss tid av Q10 behandling.

Symtom

Mer än 90 procent av den energi som din kropp genereras av mitokondrierna. Effekterna av mitokondriell sjukdom är allvarlig. Alla dina vitala organ --- hjärna, nerver, muskler, hjärta, ögon, öron, bukspottkörtel och njure --- påverkas. Dessa organ kräver hög energi för att fungera korrekt.
Vanliga symptom relaterade till denna sjukdom är minnesförlust, huvudvärk och kramper. Andra symtom är ett misslyckande att trivas hos spädbarn, dålig tillväxt, trötthet och ökad risk för infektion.

Inga botemedel

Denna sjukdom kan behandlas, men inte botas. Din behandling beror på olika faktorer såsom din ålder, hälsotillstånd, arten av din sjukdom och organ som drabbas. Om dina symtom inte är allvarliga, kan du svara på vitaminer, kosttillskott, fysiska eller arbetsterapi, eller traditionella mediciner. Förbättra din kostval att förebygga eller behandla hjärtsvikt som kan leda till sjukdom. Minska kolhydrater och socker för att vända den elektriska störningar som ansvarar för hjärtinfarkt. Dietary tillskott med omega-3 och fleromättade fettsyror kan minska risken för hjärtsvikt som följd av mitokondriell cytopathies.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.