hjärnan behandling för strokepatienter

Rehabilitering terapi ger stroke att återfå sin självständighet. Ett bra program kan hjälpa strokedrabbade att återställa så mycket av hjärnans skadade områden som möjligt. Strokes berör olika områden av hjärnan, inklusive de som styr motor, finmotorik och talförmågan. Som ett resultat av fysisk, arbetsterapeuter och logopeder är must-haves för patienter som söker maximalt resultat

sjukgymnastik

Grunden för alla stroke rehabiliteringsprogram sjukgymnastik. En stroke skadestånd områden av hjärnan som ansvarar för rörelse, balans och koordination. Dessa aktiviteter är i själva hjärtat av återfick sin självständighet.

Sjukgymnastik hjälper hjärnan lära grundläggande motoriska aktiviteter såsom promenader, sitta och ligga ner. Du kommer också att arbeta med att växla mellan dessa verksamheter, eftersom det kan vara mycket svårt för någon att återhämta sig från en stroke. En sjukgymnast kommer att redogöra för en serie övningar som hjälper dig att sakta tillbaka dessa rörelser i en takt som passar dina behov.

Arbetsterapi

Den kanske näst viktigaste behandlingen behovet av dem som återhämtar sig från en stroke är att kontakta en bra arbetsterapeut. När din grundläggande rörelserna, såsom promenader, har förbättrats, måste du arbeta på att återvinna en del av ditt dagliga färdigheter som förlorades på grund av skadade områden av hjärnan.

Ett arbetsterapeutprogrammet kommer att arbeta med omskolning du att svälja, att använda toaletten och att klä dig själv. Dessa är fina motor verksamhet som kan ta många månader av behandling innan du ser förbättring. Senare stadierna av arbetsterapi också innebära Återinlärning aktiviteter såsom matlagning, läsning och skrivning.

Logopedernas

När hjärnskador uppstår i språket centra i hjärnan kan en stroke offrets tal vara obegripliga för obefintlig. Talterapi kan hjälpa till att undervisa andra områden av hjärnan att ta över en del av de förlorade språket centrets EFG. Denna funktion av hjärnan kallas plasticitet.

En logoped hjälper dig lära sig att tala eller, vid behov, hjälpa dig att lära någon annan form av kommunikation. Återfår tal är ofta den sista nyckeln för att återställa oberoende om en strokepatient, som betydande frustration kommer från att inte kunna fullt relä tankar och känslor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.