högt blodtryck och hjärt dieter sjukdom

Att äta en hälsosam kost kan bidra till att förhindra hypertoni (högt blodtryck) och hjärtsjukdom. The National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) rapporterar att hjärtsjukdom var den vanligaste dödsorsaken amerikaner under 2006. De NHLBI rapporterar också att under 2006 hade 73. 600 tusen amerikaner hypertoni. Att äta en hälsosam kost kan bidra till att minska risken för högt blodtryck och hjärtsjukdomar

hypertoni eller hjärtsjukdom?

din bästa källa för din hälsa är din läkare. Regelbundna kontroller kan hjälpa dig att vara förutseende om din hälsa och förebyggande av högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Läkaren ditt blodtryck med en apparat som kallas blodtrycksmätare. Denna enhet består av en tryckmanschett att läkaren radbryts runt armen och sedan använder en glödlampa för att lägga till luft i manschetten. Eftersom luften släpps ut, lyssnar din läkare om dina hjärtslag med sitt stetoskop placerat över en artär i armen under manschetten. När han hör hjärtslag, tar han del av behandlingen på skärmen, och när han inte kan höra dina hjärtslag längre, tar han noterar att läsa. Detta är hur din läkare kommer upp med ditt blodtryck behandlingen. Till exempel innebär en läsning av 120/80 han hörde ditt hjärta på 120 och sluta höra den på 80. En person anses hypertensiva om sin läsning är 140/90 eller högre.

Ett blodprov är vanligtvis det första steget för att diagnostisera hjärtsjukdom. Höga värden av kolesterol och triglycerider kan vara en indikation på en person som löper risk för hjärtsjukdom. Bröstsmärtor, en familj historia av hjärtsjukdomar och ett förflutet hjärtinfarkt är också faktorer som skall behandlas.

Många gånger högt blodtryck och hjärtsjukdomar går hand i hand. Övervaka och underhålla en normal läsning blodtryck på 120/80 eller lägre är en viktig faktor för att förebygga hjärtsjukdom. Att äta en välbalanserad kost kan också bidra till att sänka ditt blodtryck och förebygga hjärtsjukdomar.

Hur kan jag äta en Heart hälsosam kost?

Begränsa mättat fett och kolesterol kan minska risken för hjärtsjukdom. Mättade fetter och kolesterol kan bidra till åderförkalkning, uppbyggnad av plack i dina artärer. Den nationella hjärtlungmaskin och Blood Institute (NHLBI) rekommenderar att begränsa ditt intag av mättade fetter till mindre än 7 procent av din dagliga kalorier. Transfett bör begränsas till mindre än 1 procent av din dagliga kalorier, och mindre än 300 mg kolesterol bör konsumeras dagligen.

Att välja fettsnål mat alternativ är lätta med produkterna som finns idag. Lägga skinnfria kycklingbröst, kalkon bacon, fisk, fettsnål yoghurt, låg fetthalt eller skumma mjölk, sojamjölk, sojabönor och sojaprodukter, olivolja, nutmeats och äggvita i stället för hela ägg hjälper dig att begränsa ditt fett och kolesterol intag.

En kost rik på frukt och grönsaker kan hjälpa till att hålla ditt hjärta friskt. Många frukter och grönsaker innehåller mycket fibrer och naturliga näringsämnen som kan bidra till att förebygga hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Håll morot, selleri, blomkål och broccoli hands för tilltugg och sallader. Äpplen, bananer, vindruvor och apelsiner kan hållas på plats lätt. Fryst eller konserverad frukt och grönsaker är också bra val. Undvik att använda tunga såser eller krämer, som kan lägga fett och kalorier.

Fullkorn är ett bra val eftersom de ger fibrer och viktiga näringsämnen. Fullkornsprodukter är rika på vitaminer och mineraler som kan hjälpa till att sänka risken för hjärtsjukdom. Ersätt vitt bröd och pastaprodukter med de som görs av 100 procent fullkornsvete. Välj hela korn spannmål till en fiber boost. Linfrö får tillsättas i livsmedel för att öka ditt intag av omega-3 oljor, som också är bra för hjärtat hälsa.

The American Heart Association rekommenderar att vuxna konsumerar inte mer än 2300 mg natrium per dag . Du kan göra det genom att begränsa mängden av färdiglagad mat i din kost. Många är färdiga att äta livsmedel och förädlade livsmedel innehåller en hög mängd natrium. Begränsa ditt intag av salt eller ersätta salt med havssalt hjälper dig att minska mängden natrium i din kost.

Använd återhållsamhet att hålla din portioner under kontroll och hjälpa dig att äta ett hjärta hälsosam kost. En servering av pasta och stärkelserika grönsaker är 1 /2 kopp, eller storleken på en liten glass. Du bör har 2 till 3 gram kött per portion, vilket är ungefär lika stor som en kortlek eller storleken på din handflata. Reglering din portionsstorlekar kommer att bli enklare med lite övning. Inkludera en SLÅ då och då så att du inte kommer att bli uttråkad eller känna eftersatta.

Planering och skapa menyer kan hjälpa dig att göra bra val av livsmedel. Detta sätt kommer du att vara mer benägna att välja hälsosam mat när du handlar.

Var kan jag hitta information om en Heart hälsosam kost?

Din läkare kan förse dig med en amerikansk Diabetic Association äta plan. Denna plan betonas låg fetthalt, högt fiberinnehåll val. Du kan också granska Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diet vid Mayo Clinic webbplats. DASH-kost har en stark tonvikt på låg fetthalt och låg kolesterolhalt val. Ett lägre kaloriintag är ett bra alternativ för vissa människor. Om du väljer att följa en lägre kaloriintag, se till att den är balanserad och innehåller bra val av livsmedel.

Dessa är bara några val du kan göra för att hjälpa dig äta ett hjärta hälsosam kost. En dietist (RD) är en användbar informationskälla. Du kan hitta en RD på de flesta sjukhus eller din läkare kan hänvisa dig till en.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.