hur man använder bindestreck kost för att sänka blodtrycket

Du kan uppnå sänka blodtrycket med DASH dieten. Den Dietary Approaches to Stop Hypertension eller DASH diet är effektiva för att minska högt blodtryck enligt studier sponsrade av National Institutes of Health (NIH). DASH-planen är lätt att förstå, men kan vara en utmaning att följa. Men om du behöver sänka blodtrycket DASH-kost är något du bör göra. Det kan hjälpa dig att gå ner i vikt och minska risken för att få andra kroniska sjukdomar, även
1.
Starta en matdagbok för att mäta dina matvanor. (Valfritt)
Om du vill dokumentera din nuvarande konsumtion av livsmedel kan du använda livsmedelsmärkning och andra källor för att räkna kalorier, gram fett, gram mättat fett, gram fibrer, och milligram natrium (salt) förbrukas för varje mat och dryck punkt vid varje måltid. Om du gör detta för en dag eller två kommer du förmodligen att bli förvånad över den dagliga summorna du har varit tidskrävande och kommer att härleda motivation från det att sänka blodtrycket med DASH diet.

Om denna datainsamling insats är för mycket för dig, då du bara kan börja efter DASH dieten.
2.
Läs om fördelarna med DASH-kost .
Forskning har visat att DASH dieten snabbt och effektivt kan sänka blodtrycket. Det är också en hjärt-hälsosam kost och enligt Mayo Clinic och erbjuder ett visst skydd mot sjukdomar som cancer, stroke, diabetes och benskörhet samt hjärtsjukdomar. Om du har högt blodtryck bara vegetariska och veganska kost skulle vara bättre för dig än DASH diet, som också är en växt-baserad kost.
3.
konsumerar mer frukt och grönsaker.
den genomsnittlige amerikanen förbrukar endast två eller tre portioner kombinerad av frukt och grönsaker per dag. På en 2000 kaloridiet behöver du åtta till tio portioner av olika frukter och grönsaker per dag (4 eller 5 portioner av varje per dag). Dessa levererar mycket viktiga mineraler av kalium och magnesium plus fiber.
4.
Förbrukar mer fullkornsprodukter.
På en 2000 kalorier DASH diet som du behöver sex till åtta portioner av korn per dag. Din bästa strategi är att göra dem alla hela korn så att du får mer fibrer och näringsämnen. Välj spannmålsprodukter som är märkta "100% fullkorn" eller "100% fullkornsvete.
5.
Äter bara fettfri eller fettsnåla mejeriprodukter.
på en 2000 kalorier DASH diet som du behöver två eller tre portioner om dagen av mjölk, yoghurt eller ost. Alla dina mjölkprodukter bör fettfri (skumma) eller låg fetthalt (1%). Mjölkprodukter är viktiga källor till kalcium och protein.
6.
Inkludera nötter, frön och bönor.
på en 2000 kalorier DASH diet du borde få 4-5 portioner från denna mat grupp per vecka. Dessa livsmedel är rika på magnesium, kalium, protein och fiber.
7.
Limit Kött från däggdjur.
Använda en 2. 000 kalori DASH diet man bör begränsa sig till en eller två dagliga tre uns portioner fisk, fågel eller kött. Försök att gynna fisk och fågel från detta livsmedel grupp, och undvika så mycket rött kött som du kan. En eller två dagliga tre uns portioner levererar protein och magnesium.
8.
Limit Fetter, oljor och godis.
Med en 2. 000 kalori DASH diet kan du fortfarande ha lite godis och fett, men de bör begränsas till två eller tre portioner av fetter och oljor per dag, och fem eller färre sötsaker per vecka. Undvik transfetter helt, och äta fettfri eller med låg fetthalt snacks. Portion kontrollen är mycket viktig godis och snacks. Använd frukter och grönsaker till så många snacks som du kan.
9.
Go Low Sodium att ytterligare kontrollera blodtrycket.
Standarden DASH diet begränsar natrium att 2400 mg natrium /salt per dag. Men om du har högt blodtryck bör du inte ha fler än 1. 500 mg natrium /salt per dag för att sänka blodtrycket.
10.
Göra både aerob träning och styrketräning.
I samband med DASH diet som du behöver verkligen att vara fysiskt aktiv för att sänka och kontrollera blodtrycket. Att komma i form är viktigare än att förlora vikt, men om du följer DASH diet och motion kommer du att både komma i form och gå ner i vikt. Bita ihop och börja motionera. Walking varje dag är ett bra ställe att börja.
11.
Consult tillförlitliga källor för ytterligare information.
Det finns ett antal tillförlitliga källor som du behöver mer information om DASH dieten och blodtryck. Dessa inkluderar American Heart Association, Mayo Clinic, och National Heart, Lung, and Blood Institute som har en 64-sidig guide till "Sänk blodtrycket med DASH" (besök http://www. nhlbi. nih. gov /hälsa /public /hjärta /HBP /dash /new_dash. pdf). Denna guide innehåller även recept.

Tips och varningar


 • Om du gräver här artikeln kan du Digg det.
 • Om du följer DASH diet i flera veckor kommer du att vara på god väg till en sänka blodtrycket.
 • avsnittet Resurser nedan innehåller artiklar om hur man får mer frukt, grönsaker och hela korn i din kost.
 • Var noga med att fråga din läkare om DASH diet är för dig och få godkännande av din träning planer också. "Säkerheten först och alltid. "

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.