hur man bygger muskler efter en stroke

En stroke är en blodpropp som uppstår i hjärnan. Proppen blockerar blodflödet till en del av hjärnan och dödade därmed närliggande hjärnceller. En vanlig biverkning av en stroke är förlamning eller nära förlamning. Detta leder ofta till muskel försämring eller svaghet. Även återfår muskelstyrkan efter en stroke är utmanande och kräver engagemang, kan det göras

hur man bygger muskler efter en stroke


1.
Vänta minst en månad efter insjuknandet innan du arbetar på att återuppbygga muskler. Vänta inte längre än 12 till 36 månader att börja bygga muskler. Detta fönster är den optimala tidsramen när kroppen är som mest mottaglig för att insatserna för att återuppbygga muskelmassa och styrka.
2.
Konsumera tillräckliga mängder protein för att upprätthålla och öka i muskelmassa. Ät 1 gram protein per kilo kroppsvikt när man bygger muskelmassa och 0,4 gram protein per kilo kroppsvikt när upprätthålla muskelmassa.
3.
Delta sjukgymnastik två till fyra gånger per vecka. Sjukgymnastik är det bästa sättet för personer med stroke att återfå muskelmassa och styrka. När det är möjligt, välja vatten behandling, eftersom denna typ av sjukgymnastik är miljövänlig och engagerar alla muskelgrupper i kroppen.
4.
Göra så många dagliga aktiviteter (ADLS) självständigt som möjligt, oavsett hur lång tid varje uppgift tar att slutföra. Detta kommer att bygga styrka, uthållighet och flexibilitet. Dock vara säker på att be om hjälp om eller när fysiskt obehag resultat från att utföra ADLS. Pushing musklerna att göra för mycket för tidigt kan skada dem och hindra utvecklingen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.