hur man får balans efter en stroke

En stroke inträffar som resultatet av en blodpropp blockerar ett blodkärl på hjärnan eller ett blodkärl som går sönder och blöder in i hjärnan. Denna traumatiska händelse kan orsaka förlamning, förlust av muskelrörelser, obalans, svårigheter att svälja, minnesförlust och smärta. Många av dessa komplikationer, däribland brist på balans och jämvikt, kan förbättras efter en stroke
1.
Bestäm vad det är som orsakar obalansen. Dålig balans efter en stroke kan vara ett resultat av förändrade sinnesintryck, förändrad kognition, förändrats rörelser på grund av svaghet, smärta eller förlamning, eller biverkningar av vissa mediciner.
2.
Bli aktiv. Enligt forskare vid Toronto Rehabilitation Institute, att bara vara aktiv så snart som möjligt hjälper till att förbättra balans efter en stroke.
3.
Börja balans övningar. Ett exempel på en balans övning är att sitta på kanten av en stol med tårna under knäna och ca 6 inches isär från varandra. Då, bara stå och sitta ner. Upprepa, och börja med handen stöd vid behov.
4.
Köp en vagga eller Balance Board, en disk som sitter på toppen av en halv sfär. Stå på brädan och försök att hålla disken från att röra golvet.
5.
Överväg att använda en rullatorer, t. ex. en käpp, som kan förbättra din balans över tiden.

6.
Fråga din läkare om hängslen (även kallade ortoser). Enligt Dr Sarah F. Tyson vid University of Salford, stagning och skenor fotleden och foten kan hjälpa strokedrabbade återfå balans och rörlighet.

Tips och varningar


 • Enligt Toronto Rehabilitation Institute, är det viktigt att alla rullatorer är rätt storlek för dig. Ett förflyttningshjälpmedel som inte matchar din storlek kommer inte att förbättra din balans och kan vara skadlig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.