hur man får styrka tillbaka i händer efter stroke

En stroke är när blodförsörjningen till en del av hjärnan minskar, vilket berövar hjärnan syre och viktiga näringsämnen. Enligt University of Michigan Health System, är stroke den tredje vanligaste dödsorsaken i USA. Det är också den vanligaste orsaken till funktionshinder. Strokepatienter har ofta svårt att greppa föremål och därmed behovet av att utveckla koordination och styrka i sina händer. Detta kan uppnås genom vissa hand övningar
1.
Ta en encyklopedi bok i höger hand. Dra ut din högra arm ner vid din sida. Gå över rummet och tillbaka med den encyklopedin i handen. Byt hand och gå tvärs över rummet och tillbaka med den encyklopedin i vänster hand.
2.
Ta del terapi kitt. Bryt kitt i hälften med din högra hand. Använd bara din högra hand och fingrar för att bilda en boll med kitt. Ta den andra halvan av kitt och använder vänster hand för att bilda en boll med detta segment av spackel.
3.
Placera två bollar av spackel på bordet. Använda din högra hand bara, rulla en boll av spackel i en orm genom att flytta din hand bakåt och framåt. Håll dina knogar böjd, arch handen och sänk ner den varje gång du flyttar framåt och bakåt. Gör samma rörelse med vänster hand, rullande den andra bollen av spackel till en orm.
4.
Sätt båda bollarna av spackel ihop igen. Använda din högra hand, krama bollen av spackel i fem sekunder och sedan slappna av. Upprepa tre gånger. Byt hand och krama bollen av spackel med vänster hand. Gör tre upprepningar.
5.
Sitt i en stol och ta en 10-lb. hantel. Placera baksidan av din handled mot ditt knä (handflatorna uppåt), luta dig framåt, sänka hantel ner med bara handleden, sedan upp det igen. Flex din underarm vid slutet av rörelsen. Gör 10 repetitioner. Upprepa samma rörelse med din motsatta arm. Nästa, ta 5-lb. hantel. Placera den mot ditt knä med handflatan nedåt. Långsamt sänka vikten höja sedan tillbaka upp. Flex din underarm som du tar med hanteln upp. Gör 10 repetitioner med varje arm.

Tips och varningar


 • Det finns många övningar du kan utföra för att bygga handstyrka efter en stroke. Några av övningarna kommer att vara svårare för dig. Du behöver inte göra alla övningar. Börja långsamt och gradvis lägga till fler övningar varje vecka. Spacklet övningar hjälper dig att bygga både hand styrka och koordination. Du kan också pressa en tennisboll efter att du vänjer klämma kitt. Att bara pressa ihop händerna så snärta dem utåt kommer också att bygga handstyrka. Din hand styrka kommer att öka när du utvecklar den Flexor (stänger hand) och muskler extensor (öppnas hand) i underarmarna.
 • inte gör hantelövningar om du inte kan hålla vikten i mer än ett några sekunder. Du kan behöva bygga fler handstyrka för att utföra hantelövningar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.