hur man gör en blodtrycksmanschett under en blödningstid

En blödningstiden testet undersöks förmåga att koagulera med hänsyn till vasokonstriktion och trombocytsvar, och kan också vara en indikator av medfödda och förvärvade blodsjukdomar. Dessa inkluderar Hodgkins sjukdom, akut leukemi, leversjukdom och defekter i trombocytfunktionen. Det finns fyra typer av blödningstiden tester: mallen metoden, Ivy metod, hertigen metoden och den modifierade mallen metoden. Med varje, är hälso-och sjukvårdspersonal bryter patientens hud och den uppmätta tiden tills nedskärningar stoppa blödning.
1.
Sätt gummihandskar på din hand och instruera patienten att rulla upp ärmen för att avslöja hans arm från axeln till handleden.

2.
Bestäm snittet webbplatsen på underarmen, och torka med alkohol.
3.
Placera blodtrycksmanschett på övre underarmen, och säkert den på plats med kardborreband. Manschetten ska vara tät nog att det håller sig på plats utan att du håller i den.
4.
Fyll blodtrycksmanschett till 40 mmHg med handen klämma och låsa ventilen stängd så det ligger kvar på 40 mmHg.
5.
Placera mallen på snittet webbplats och göra två små snitt med lansetten. Omedelbart Töm blodtrycksmanschett och starta stoppuret.
6.
Tryck på en ny bit läskpapper till nedskärningar var 30 sekunder och spela in hur lång tid det tar för blödningen att sluta .
7.
Ta bort blodtrycksmanschett och torka snittet platserna med gasbinda att ta bort överflödigt blod. Täck snitt webbplatser med ett bandage.

Tips och varningar


 • här artikeln beskrivs mallen metoden. För att utföra Ivy metoden, är tre små punkteringar gjorde istället två snitt. Det blodtrycksmanschett och blotting är förfarandet detsamma. Hertigen metoden använder snitt på örsnibben, utan blodtrycksmanschett, men samma analys och timing förfaranden. Den modifierade mallen metoden använder en fjädrande blad för att göra två snitt, medan allt annat är samma som mall metoden.
 • En blödningstiden test bör endast utföras av behörig läkare eller sjuksköterska i en klinisk inställning.
 • Släng The Lancet eller nålen i en bio-fara "vassa" rutan, och alla andra material i en bio-fara säker behållare.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.