hur man kan förbättra balans efter en stroke

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, någon i USA lider av stroke varje 40 sekunder. Under 2005 rapporterades omkring 1,1 miljon strokedrabbade svårigheter att utföra grundläggande aktiviteter i det dagliga livet. Symtom på en stroke som orsakar dessa svårigheter omfatta förlamning, svårigheter att tala eller svälja, minnesförlust, smärta och förlust av balans. Många av dessa komplikationer, inklusive förlust av balans, kan förbättras efter en stroke
1.
Börja utöva. Enligt Toronto rehabilitering institutet, kan utöva efter en stroke avsevärt förbättra balans och rörlighet. En övning rutin bör inledas så snart som möjligt efter en stroke. Rutinen kan vara enkel och gradvis blivit svårare. Till exempel kan du börja med att helt enkelt träna stå upp från sittande ställning eller genom att sitta i en fast stol och nå så långt framåt som möjligt.
2.
Starta styrketräning. Starka muskler är viktiga för att förbättra balans och rörlighet. Starka muskler stöder lederna, öka din energi, och förhindra stelhet och täthet. Styrketräning kan omfatta användning av lätta fria vikter.
3.
Använd en vagga styrelse. En vingla ombord är en skiva med ett halvklot beläget i centrum och vidröra marken. För att använda en vagga ombord, bara stå på skivan och försöka hålla disken att vidröra marken. Wobble brädor används av strokedrabbade samt friska idrottare för att förbättra balans och kan köpas i de flesta butiker som säljer träningsutrustning.
4.
känna till syftet av de uppgifter du gör. Bättre balans efter en stroke kan vara tidskrävande och frustrerande. Ett sätt att minska frustration och förbli motiverad är att förstå varför varje rehabilitering uppgift har ställts in. Om syftet med uppgiften är inte klart, be din sjukgymnast.
5.
Ta hand om dig. Du vill inte försumma andra aspekter av ditt liv samtidigt som man försöker förbättra din balans. Enligt The Stroke Association, är det viktigt att äta hälsosamt och få massor av sömn. Dessutom är det viktigt att inse att man aldrig helt kan återfå din tidigare förmågor, men du måste fokusera på att njuta av bästa kvalitet i livet som du kan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.