hur man kan minska risken för högt blodtryck

En av tre vuxna amerikaner har högt blodtryck (tekniskt känd som högt blodtryck), men omkring en tredjedel av dem inte ens vet att de har det. Det beror det oftast inte har några märkbara symptom. Det enda sättet att veta att du har det är att få det kontrollerat. Du bör ha ditt blodtryck kontrolleras regelbundet. Din läkare bör kontrollera den när du besöker läkare, men mellan besöken kan du kontrollera ditt blodtryck med hjälp av ett hem kontroll av blodtrycket, som du kan köpa på de flesta droger butiker. Många apotek har också blodtrycksmätare som är gratis att använda.

Hypertoni ökar risken för stroke och hjärtinfarkt. Det kan också orsaka njursvikt. Högt blodtryck kan vara ärftligt, om nära släktingar har dem, dina chanser att få den är större än om du har någon i familjen sådana saker. Ålder är också en faktor. Ju äldre man blir, desto mer sannolikt är att utveckla kardiovaskulära problem i någon form, inklusive högt blodtryck
1.
Det finns visserligen mycket du kan göra om din familj historia eller din ålder, det finns ett antal riskfaktorer du kan kontrollera. Vikten är en viktig faktor. Att vara överviktig ökar kraftigt risken att utveckla hypertoni. Så gör en brist på fysisk aktivitet. Om du är överviktig, kan gå ner i vikt gå en lång väg mot att få blodtrycket i den friska zonen.
2.
Regelbunden motion och en hälsosam diet kommer att gå långt för att sänka ditt blodtryck. Ät en kost som har låg fetthalt och natrium. Ät mycket fullkorn och färska frukter och grönsaker. Undvik salt mat, läsa etiketten på matförpackningar på natrium information. Undvik alkoholhaltiga drycker, som väl de är höga i kalorier, och kan även höja ditt blodtryck.
3.
Slutligen hantera stress kan gå en lång väg mot att sänka blodtrycket. Skapa tid för avkoppling varje dag. Även en kort paus på några minuter kan hjälpa till. Blunda, andas djupt och låt dig slappna av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.