hur man kan reducera högt blodtryck

Om du har högt blodtryck, måste du göra allt du kan för att minska ditt höga blodtryck. Känd som "den tysta döden", högt blodtryck ökar risken för hjärtsjukdom, hjärtinfarkt, njursjukdom och stroke. Att lära sig att sänka blodtrycket och gör allt för att hantera din sjukdom kommer att öka dina chanser att leva ett längre och friskare liv. Det är en målsättning att du måste ta på stort allvar, så att inte skjuta upp att vidta de åtgärder du behöver för lägre blodtryck.
1.
Lära sig vad siffrorna betyder. Högt blodtryck definitioner från American Heart Association (AHA) är:?
Normalt blodtryck är under 120 mm Hg (systoliskt) och under 80 mm Hg (diastoliskt)
prehypertension:? 120-139 mm Hg (systoliskt) eller 80-89 mm Hg (diastoliskt)
Steg 1 Högt blodtryck:? 140-159 mm Hg (systoliskt) eller 90-99 mm Hg (diastoliskt)
Etapp 2 högt blodtryck? :? 160 eller högre mm Hg (systoliskt) eller 100 eller högre mm Hg (diastoliskt)
hypertensiv kris (kräver akut vård): högre än 180 mm Hg (systoliskt) eller högre än 110 mm Hg (diastoliskt)

Även din läkare kommer att registrera dina avläsningar blodtryck, bör du också, och vet vad de betyder. Den högre som ohanterad högt blodtryck är desto större är dina hälsoriskerna är. Statistiken visar att 30% av människor som vet att de har högt blodtryck inte är under behandling. (Källa: American Heart Association eller AHA)

Personer med steg 1 eller steg 2 högt blodtryck måste göra stora livsstilsförändringar och följa alla läkemedel som skrevs ut av sina läkare att sänka blodtrycket
.
2.
ändra dina matvanor till en hjärt-hälsosam kost. Följ din läkares råd om att begränsa bordsalt och natrium från förädlade livsmedel. Ät mer frukt och grönsaker, fullkorn, hög livsmedel fibrer, bönor, fettfria eller magra mejeriprodukter, skinn fjäderfä, magert kött och fisk. Se länken i avsnittet Resurser för AHA: s lista över certifierade hjärt-hälsosam mat per kategori och varumärke. Det innehåller deras "My Grocery List" verktyg som låter dig skapa en inköpslista som hjälper till att sänka blodtrycket. Fråga också din läkare om DASH äta plan för människor som har eller löper risk att få högt blodtryck.
3.
Öka din fysiska aktivitet. Att vara inaktiv ökar riskerna för upphandlande ett antal villkor, bland annat högt blodtryck. De goda nyheterna är att du kan förändra ditt liv och framtidsutsikter hälsa genom att få regelbunden fysisk aktivitet. Regelbunden aerobisk fysisk aktivitet hjälper till att sänka blodtrycket, minska stress och stärka ditt hjärta. Se avsnittet Resurser för artikeln om hur man får mer fysisk aktivitet som innehåller information och idéer om hur mycket fysisk aktivitet du behöver och sätt att få det.
4.
behålla en hälsosam vikt. Du kan behöva gå ner i vikt, vilket kommer att hjälpa till att sänka blodtrycket och minska belastningen på hjärtat. Tala med din läkare ta reda på vad din hälsosam (mål) viktområde bör och värva hans eller hennes ledning i att hjälpa dig gå ner i vikt om det behövs. Se även avsnittet Resurser för en artikel om att förlora vikt som kan vara till hjälp för dig.
5.
Begränsa alkoholkonsumtionen. Dricker för mycket alkohol kan öka ditt blodtryck. AHA rekommendationer är för män att begränsa konsumtionen till två drinkar per dag och kvinnor, till en drink per dag. Om du konsumerar mer att detta belopp kan du behöva professionell hjälp för att minska eller sluta dricka helt. Detta bör hjälpa dig att sänka blodtrycket.
6.
Inte röker. Om du röker, hitta ett sätt att sluta för gott, med all hjälp du kan få. Rökning är den största dödsorsaken ute.
7.
Träffa din läkare regelbundet och vidta alla läkemedel som ordinerats. Läkare gillar att hjälpa människor som har möjlighet att följa deras råd och följa med behandlingar och läkemedel som förskrivs. Bli en av dem för att framgångsrikt hantera ditt höga blodtryck.

Tips och varningar


 • Om du gräver här artikeln kan du Digg det.
 • Om du är under mycket stress, eller reagerar negativt på den, lära meditation tekniker för att hjälpa dig att slappna av.
 • Din läkare vet vad det bästa kuren är till blodtrycksmätningar. Se till att du följer läkarens råd och följa ordinerade behandlingar.
 • Få medicinskt godkännande innan du börjar ett träningsprogram.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.