hur man kontrollerar blodtrycket hos hiv / aids

Även läkare är inte säker på om det orsakas av hiv-läkemedel eller andra faktorer leder AIDS-viruset ofta till högt blodtryck. Att hålla ditt blodtryck under kontroll om du har HIV är en viktig del av att förbättra din prognos. Läkare rekommenderar HIV-positiva patienter att göra samma livsstilsförändringar som rekommenderas till alla som löper risk för hjärtsjukdom, enligt Tufts Medical School. Genom att förstå hur man ska kontrollera ditt blodtryck, kan du minska kraftigt risken för hjärt-kärlkomplikationer.

Styra Högt blodtryck


1.
Justera hur du äter för att kontrollera ditt blodtryck. Ät näringsrik mat och undvika tungt bearbetade livsmedel, vilket kan vara hög i natrium. En välbalanserad kost är viktig för att förebygga högt blodtryck och hålla ditt immunförsvar starkt i kampen mot hiv. Minska salt och fett intag. Öka mängden av färsk frukt, grönsaker och spannmål i kosten. Suppleant helmjölk och hög fetthalt mejeriprodukter med låg fetthalt motsvarigheter.
2.
Utarbeta en plan för regelbunden motion. Daglig Träning sänker blodtrycket och minskar stress. Försök att planera 30 minuters konditionsträning varje dag för att sänka blodtrycket och stärker ditt hjärta. Rådgör med din läkare innan du börjar en övning rutin. Fråga din läkare om du behöver kolla ditt blodtryck hemma, särskilt före eller efter träning.
3.
Sluta röka och måttlig din alkohol. Rökning skadar hela cirkulationssystemet och rånar blodet syre och tvingar ditt hjärta att arbeta hårdare. Det ökar blodtrycket och dramatiskt ökar risken för hjärtinfarkt. Alkoholintag höjer också blodtrycket. Minska alkoholintaget till en drink eller mindre per dag. Be din läkare hjälpa dig att hitta stöd om du har problem med att sluta röka eller skär ned på alkohol.
4.
Få kontrolleras för njurproblem. Så många som 30 procent av HIV-patienter kan ha njursjukdom, enligt aids Infonet. Org. Dessutom är insulinresistens en vanlig biverkning av HIV läkemedel, som leder till diabetes, enligt Tufts Medical School. Utarbeta en plan med din läkare för att kontrollera njurfunktionen. Fråga din läkare om du behöver ytterligare läkemedel för att kontrollera diabetes, som diabetes är en viktig faktor i utvecklingen av högt blodtryck och hjärtsjukdomar.

Tips och varningar


 • Stress är en viktig orsak till högt blodtryck också, så minska stressfaktorer i ditt liv så mycket som möjligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.