hur man ska behandla nervsmärta efter en stroke

Att drabbas av stroke kan vara en liv-förändra erfarenhet. Du måste övervinna många hinder och, beroende på hur illa stoke var kanske du måste lära om hur man gör vanliga vardagliga sysslor såsom promenader och knyta dina skor. Ovanpå allt detta kan du uppleva post-stroke smärta, vilket kan göra dag för dag lever ännu hårdare. Tala med din primärvårdsläkare om din post-stroke smärta. Han kan bedöma din situation och ge dig de alternativ som bäst passar dina specifika behov
1.
Registrera dig med en smärtklinik. Ett av de alternativ som din läkare kan rekommendera är en remiss till en klinik för att hjälpa behandla kronisk smärta. De läkare som arbetar vid denna typ av klinik har särskilt utbildade för att hantera och behandla smärta. Din kronisk smärta läkare kommer att arbeta nära din primärvården läkare för att säkerställa att du får rätt behandling.
2.
Ta medicin. Perorala läkemedel är den vanligaste behandlingen av post-stroke smärta. Med det överflöd av smärtstillande medel på marknaden, kan det ta några försök för din läkare att hitta en kombination av recept som kommer att lindra din smärta.
3.
Överväga operation. Du kan behöva operation för att helt befria er från smärta orsakad av din stroke. Deep brain och motor cortex stimulering är två förfaranden som tillhandahåller en viss nivå av smärtlindring för cirka 50 procent av patienterna. Kirurgi kan verka som en drastisk åtgärd för att hantera kronisk smärta, men det kan vara det bästa alternativet för dig.
4.
Prova fysiska och beteendeterapi. Skonsamma motion såsom promenader och simning kan hjälpa till att lindra smärtan hos vissa patienter. Stress kan lägga till den smärta som många strokepatienter erfarenhet, meditation och yoga kan hjälpa dig att slappna av och minska din stress, vilket minskar smärtan
.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.