hur man väljer behandlingsalternativ för skuldra vid stroke överlevande

Skuldra är en av de vanligaste problemen för personer med stroke. Om strokepatient är förlamad, då är chansen att hon kommer att uppleva en axel fråga. Smärtan är vanligen placerad på sidan som har förlamat av stroke. Många saker bidrar till denna smärta inklusive stelhet i förlamade axel, nedsatt rörlighet när du vrider armen bort från kroppen, och ibland axel subluxation eller när själva axelleden drar ur läge uppstår. Detta sista villkor händer eftersom rotatorkuffen är svag. Rotatorkuffen håller gemensamt på plats, men när den är svag, kan axeln dra sig bort från det gemensamma eller rubba.

Det finns många sätt att lindra detta skuldra och försöka hindra det från att gå framåt . Om du gör behandlingen beslut för eller med en stroke överlevande, kommer dessa åtgärder att förbereda dig att göra rätt val. Alltid rådgöra med en läkare och en sjukgymnast utbildas för att hantera stroke frågor överlevande axel
1.
Prova omskolning axeln och armen för att utföra enkla uppgifter motor som skulle ha varit en andra natur pre-stroke. Dessa saker kan omfatta. Driver facket bort, plocka upp en kniv och gaffel att äta, och borsta håret
2
Tänk tvinga dåliga axeln för att arbeta genom att begränsa den goda axeln med. en sele.
3.
Sample olika selar som kan hjälpa till att stabilisera svaga skuldra. Det finns vissa som gör att armbågen för att räta samtidigt som du stöder axeln. Dessa är din bästa chans.

Kontrollera lyftselen är bekväm. En sele kan orsaka mer skada än nytta om den inte är korrekt.
4.
Skaffa en rullstol, säng bricka eller arm tråg för att stödja armen medan stroke efterlevande är återhämtar eller för användning i omsorg situationer.
5.
Prova elektrisk stimulering. Ibland släpps elektriska strömmar i den svaga axel muskler bidrar till att minska smärta och risken för subluxation. Detta kan faktiskt göras hemma efter att instrueras av en sjukgymnast på användning.
6.
ståndpunkt kuddar medan om i sängen för optimalt stöd. När på rygg, lägg en kudde under underarmen. När du sitter, bör kuddar också under underarmen, men i en vinkel. Rådgör med en sjukgymnast om det bästa sättet att göra detta.
7.
Tycker om att ha en Botox skott. Innan Botox blev populär som ett alternativ till en ansiktslyftning, var det som används för smärtlindring. Injektion Botox i smärtsamma muskel kan ofta vara mycket effektiva för att lindra smärta. Men se till att läkaren gör injektionen är inte bara mycket erfaren, men har också en stor framgång. Felaktig placering av injektionen har mycket obehagliga konsekvenser, men förstår att detta är en möjlighet. När jag var inför detta beslut, valde jag att prova Botox sköt till min mamma. Det var effektivt för hennes smärta.

Tips och varningar


 • Har din sjukgymnast precisera alla dina alternativ för skuldra och har patienten prova dem. Du gör ditt val för den bästa behandlingen plan, inte nödvändigtvis terapeuterna.
 • inser att dessa är bara några av de sätt att behandla stroke smärta överlevande axeln.
 • Se upp för selar som håller armbågen stel och nära kroppen. Använd inte detta en för lång tid. Det kunde ha motsatt effekt att stödja axeln. Det kan frysa din arm i detta läge och orsaka permanenta skador och smärta.
 • använda Botox endast om alla andra metoder för smärtlindring och bland annat ta muskelavslappnande medel och /eller anti-inflammatoriska läkemedel, har prövats.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.