hur man väljer medicin mot högt blodtryck

Hypertoni, eller högt blodtryck, kan vara ett allvarligt tillstånd om det inte är under kontroll. Blodtrycket mäts genom hur mycket tryck i artärerna när blodet strömmar från hjärtat. Blodtrycksvärden anges i två tal. Den översta numret är systoliska trycket, eller det tryck som skapas när hjärtat pumpar, ned antalet är diastoliskt och trycket när hjärtat är i vila. Blodtrycket anses vara hög om antingen den övre siffra mer än 140 eller botten siffra mer än 90. Det finns en ökad risk för hälsoproblem som t. ex. hjärtinfarkt eller stroke om högt blodtryck inte behandlas. Det är oftast behandlas med läkemedel och livsstilsförändringar
1.
Kontakta din läkare och få honom utvärdera ditt behov av behandling av högt blodtryck. I allmänhet blodtryck högre än 140/90 mmHg kräver medicin för att hjälpa till att sänka det, enligt MedicineNet forskare. Om du har kronisk njursjukdom eller diabetes kan din läkare behöva sänka den till 130/80, Mayo Clinic rapporter. Typ och nivå av läkemedel beror ofta på hur högt ditt blodtryck är och dina andra medicinska tillstånd.
2.
Fråga din läkare om dina val för att behandlingen påbörjats. Det finns många läkemedel som vanligen används när man börjar behandling:
u2022 Diuretika-används för att hjälpa dina njurar att avlägsna vatten och natrium, vilket minskar blodvolymen
u2022 Beta-blockerare-minska den mängd arbete ditt hjärta har att göra och öppna blodkärlen, vilket kommer att få hjärtat att slå långsammare med mindre kraft. Kan vara effektiva om de kombineras med ett diuretikum
u2022 Angiotensin-converting enzyme (ACE)-hämmare. -Hjälpa slappna blodkärl och förhindrar bildandet av en kemikalie som smalnar fartygen. Kan vara till hjälp för personer med njur-eller hjärtsvikt eller kranskärlssjukdom
u2022 angiotensin II-antagonister -. Blockerar effekten av de kemiska som smalnar blodkärlen
u2022 Kalcium. -antagonister-hjälp slappna av musklerna i blodkärlen och en del långsammare hjärtfrekvens.
u2022 Reninhämmare -. förseningar i produktionen av renin, det enzym som gjorts i njurarna som börjar en kemisk process för att öka ditt blodtryck
3
avgöra. den bästa drogen för din situation. Tala med din läkare om dina sjukdomar, i synnerhet som rör ditt hjärta och njurar. Vissa läkemedel, såsom ACE-hämmare, är bättre för patienter med mer medicinska problem. Lämpliga läkemedel kan också bero på om du är gravid, African American eller över 65 år på grund av de relaterade kardiella riskerna.
4.
Kombinera olika mediciner om det behövs. Din läkare kan förskriva en eller flera droger för att minska biverkningarna samtidigt öka den antihypertensiva effekter. Diuretika används ofta i kombination med andra läkemedel.
5.
Håll god kontakt med din läkare för att hitta din rätt mediciner och dos. Speciellt om ditt blodtryck tycks resistenta mot mediciner du har provat, är det viktigt att ha tålamod och ta dig tid att hitta den bästa behandlingen, som rekommenderas av American Heart Association. Låt din läkare om en medicin är att du känner dig sjuk så att han kan justera medicineringen eller doseringen.

Tips och varningar


Var
 • noga med att tala med din läkare om andra mediciner du tar. Vissa kan faktiskt höja blodtrycket eller störa behandlingen.
 • ta din medicin för högt blodtryck exakt som din läkare ordinerar det. Om ditt blodtryck stiger för högt, kan du vara i verklig fara för hjärtsvikt eller annan tillhörande hälsoproblem.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.