hur man vet om du har riktigt högt blodtryck

Hypertoni är den medicinska termen betyder "högt blodtryck. " Det är ett mycket allvarligt tillstånd som kan leda till hjärtinfarkt, slaganfall, njurskador och njursvikt. Enligt Mayo Clinic, ett blodtryck behandlingen av 120/80 eller högre anses hypertoni. Du bör vidta åtgärder för att övervaka ditt blodtryck regelbundet och avgöra om du är i riskzonen för, eller har, sant hypertoni
1.
Köp en automatisk blodtryck maskin. American Heart Association rekommenderar manschettknappar stil monitorer som mäter blodtryck på armen. Handled eller finger blodtryck maskiner kan inte vara så noggranna som arm-manschetten monitorer. De flesta drugstore-butiker och stormarknader bära dessa monitorer.
2.
Kontrollera ditt blodtryck tre gånger om dagen. Det är bäst att göra en mätning blodtryck när du vaknar, i mitten av eftermiddagen, och strax före sänggåendet på kvällen.
3.
Använd en liten spiral anteckningsbok för att registrera varje behandling blodtryck. Glöm inte att ange datum och tid samt resultat för varje läsning.
4.
Ta en extra blodtryck behandlingen helst som du upplever huvudvärk, yrsel, stress, eller sjukdom . När du tar en speciell behandling blodtryck, också spela in i datorn hur du mådde under den särskilda mätningen.
5.
Boka en tid med din läkare och ta med din bärbara dator av blodtryck avläsningar. Detta kommer att ge honom information som han inte kan få från vitala vidtas endast under mottagningsbesök. Enligt Mayo Clinic, om du har ett blodtryck behandlingen högre än 120/80 för tre avläsningarna på olika dagar har du sannolikt har högt blodtryck.

Tips och varningar


Tänk
 • att förändringar blodtryck konstant under hela dagen. Ju mer blodtrycksvärden som du kan ge till din läkare, desto bättre kommer hon att kunna avgöra om du har riktigt hypertoni. Dessutom alternativa vapen för blodtrycksmätningar, som kan vara olika i varje arm.
 • Om du tar en behandling blodtryck som är 160/100 eller högre, ring din läkare eller besök ditt lokala akuten omedelbart. Enligt Mayo Clinic, är detta en farligt högt blodtryck, och bör behandlas så snart som möjligt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.