hur till återvinna tal efter en stroke

Enligt Centers for Disease Control and Prevention, ungefär 795. 000 människor i USA har en stroke varje år. Av dessa personer, många går på att lida av afasi, en sjukdom som påverkar din förmåga att tala. Det finns olika typer av afasi med varierande svårighetsgrad. (. Se referens 1) Men med behandling kan många individer göra en betydande återhämtning
1
Arbeta med ett tal språk patolog. Återställning tal efter en stroke är en utdragen process som kräver konsekvent behandling. Den tidigare denna behandling påbörjas, desto effektivare är det. Ett tal språk patolog kommer engagera dig i en mängd aktiviteter för att återställa ditt tal. Dessa aktiviteter kan vara så enkelt som att namnge föremålen hittades på ett index kort. Dessutom kommer ett tal språk patolog lära dig olika sätt att kompensera för ditt funktionshinder, till exempel effektiv gestikulerande eller teckenspråk. (Se referens 1. ) Många lokala högskolor och universitet erbjuder talterapi undervisas av doktorander i betydligt reducerad. Dessa doktorander är övervakade av logopeder språk som är certifierade av det amerikanska Speech Language Hearing Association. (Se referens 3. )
2.
Gå med i en stroke stödgrupp. Det finns inget substitut för verklig kommunikation med riktiga människor. Genom att gå i en stödgrupp, kan du inte bara praxis kommunicera med riktiga människor, men du kan kommunicera med människor som är förstående och stödjande. (Se Resurs 1. )
3.
Uppmuntra din familj att utbilda sig. Tal återhämtning efter en stroke kan vara frustrerande för både dig och din familj. Genom att uppmuntra din familj att utbilda sig, kan du minska mängden stress och koncentrera sig på blir bättre. Den amerikanska tal språk och hörsel Association rekommenderar att familjemedlemmar fortsätta att kommunicera med strokedrabbade, oavsett hur svårt. Dessutom rekommenderas det att familjemedlemmar behandla stroke överlevare som en vuxen och inte som ett barn. (Se referens 3. )
4.
Har en vän, familjemedlem eller volontär läsa högt för dig. Enligt American Stroke Association, att läsa högt för kan förbättra din kommunikationsförmåga. Du kan ytterligare förbättra dessa färdigheter genom att läsa från en bok som någon läser det för dig, eller läsa en bok som är ihopkopplad med en matchande ljudbandet. Som ni förbättra, kan du börja verklig längs tyst eller högt. (Se referens 2. )


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.