kost & livsstil rättsmedel för hypertoni

Hypertoni, även känt som högt blodtryck, är den kraft med vilken blodet pumpar genom dina artärer. Högt blodtryck är ansvarig för ett antal hälsofrågor, från hjärtsjukdomar till en hög risk för stroke. Du kan ta olika mediciner för att kontrollera högt blodtryck, men kost och livsstil förändringar kommer att göra någon medicin regim mer effektiva, och kan eliminera behovet av droger helt

Dietary Rättsmedel

Det finns flera kostförändringar du kan göra som kan sänka ditt blodtryck. Om du äter för mycket salt, dricker för mycket alkohol, inte får tillräckligt med kalium och är överviktiga, American Society of Hypertension rapporter om att dessa frågor bidrar alla till högt blodtryck. Så Hur minns du vad du ska äta och inte äta för att kontrollera ditt blodtryck? Följ vad som kallas DASH (kosten metoder för att stoppa hypertoni) äta plan. DASH-kost plan har utvecklats för medicinska studier om högt blodtryck som stöddes av National Institutes of Health. Resultaten av dessa studier är grunden för äta plan, och efter denna diet kan hjälpa dig att sänka blodtrycket samt ner i vikt. Planen innebär skära ned på salt, söt mat, mättat fett och kolesterolet och ökar samtidigt ditt intag av frukt, grönsaker, nötter, bönor, fibrer, hela korn och fisk. Juli 2009 frågan om Journal of Human Hypertoni rapporterar att DASH sätt att äta mer effektivt att sänka blodtrycket än att ta enskilda yrkesverksamma, t. ex. kalium, fibrer och magnesium. Hitta en länk till hela DASH-programmet i avsnittet Resurser.

Livsstilsförändringar

Medan de kostförändringar som nämns ovan kommer sänka ditt blodtryck kan livsstilsförändringar sänka den ytterligare. Den första ändringen du bör göra är att sluta röka, om du röker. Rökning är rapporterade i juni 2007 American Journal of Hypertension att öka styvheten i hjärtklaffar och öka blodtrycket. Nästa steg, om du har ett stillasittande liv-vilket innebär att du tillbringar mer tid på soffan eller framför datorn än du flytta runt-börjar röra. Forskare vid School of Nursing i Ontario, Kanada, fann att efter en 12-veckors program med låg intensitet promenader, var blodtrycket nivåer betydligt lägre. Börja med en 10-minuters promenad runt kvarteret, och försöka arbeta upp till minst 30 minuter om dagen, sex dagar i veckan. Motion kan leda till viktminskning, vilket bådar påverkar blodtrycket, och det kan också lindra stress. Även om stress är inte en beprövad riskfaktor för hjärtsjukdom, Mayo Clinic anges att det kan öka produktionen av stresshormoner, som kan orsaka dina artärer att tygla, tillfälligt höja blodtrycket. Hitta ett sätt att koppla av, antingen genom en lång promenad eller meditation, är ett bra sätt för att hålla blodtrycket under kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.