näringslära för att sänka blodtrycket

Konsekvent blodtryck mätningar av 140/90 eller högre är ett tecken på högt blodtryck, eller hypertoni, vilket oftast kräver medicinering. Men resultaten av näringsmässiga forskare om vår kost effekt på blodtrycket är mycket viktiga i kombination med förskrivna läkemedel och motion

Varför Nutritional Science Matters

Näringsvärde forskare omfattar en rad olika områden, bland annat distribution och marknadsföring av livsmedel och studera vilka effekter olika livsmedel har på oss. De hjälper också människor lära sig att göra bra val av mat för sin hälsa, till exempel för att sänka blodtrycket.

Livs Effekter på Hypertension

Nutrition vetenskapen säger oss att fetma är en riskfaktor för att utveckla högt blodtryck, så vad och hur mycket vi äter påverkar vår förmåga att upprätthålla en hälsosam blodtryck. Faktum är att vissa livsmedel höjer blodtrycket när konsumeras i större än måttliga mängder, såsom hög natrium livsmedel och alkohol.

Dietary Guidelines för amerikaner

Dietary Guidelines för amerikaner uppdateras vart femte år av Institutionen för Hälsa och Human Services och Department of Agriculture. Det "ger vetenskapligt grundade råd att främja hälsa och minska risken för stora kroniska sjukdomar genom kost och fysisk aktivitet. " Detta viktiga vetenskapliga dokument är en utmärkt källa för kostråd, eftersom det påverkar hälsan.

Vad är DASH diet

DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension), har utvecklats speciellt för att sänka högt blodtryck, och är baserad på de kostråd. DASH använder resultaten av näringslära att rekommendera en stark, effektiv hjärt-hälsosam kost som stöds av National Institutes of Health.

Hur fungerar DASH Lägre blodtryck

DASH rekommenderar en kost med lågt natrium, hög kalium, med färsk frukt, grönsaker, och fettsnåla mejeriprodukter. Enligt DASH kort, "Forskning visar att högt blodtryck kan förebyggas --- och sänkas --- genom att följa Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) äta plan. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.