steg att ta för att undvika höga medicin blodtryck

Högt blodtryck eller hypertoni Blodkärlen att bli svag eller tom att strama upp. Övertid, kan detta orsaka hjärtinfarkt, stroke, njursvikt och även hjärtsvikt. Av denna anledning många människor med högt blodtryck behöver ta läkemedel för att förhindra dessa villkor och flera av de symtom som förknippas med högt blodtryck. Dock kan dessa läkemedel orsaka flera irriterande symptom, så en del människor letar efter sätt att komma bort medicineringen

livsstilsförändringar

Det första du ska göra om du röker är att sluta. Läkemedlet finns i cigaretter, nikotin, får blodkärlen drar ihop sig, vilket i sin tur gör ditt hjärta arbeta hårdare. När detta händer har det också att slå snabbare. Alla dessa processer höjer tillfälligt blodtryck. Stoppa denna vana kan sänka ditt blodtryck och minskar dina chanser att få hjärtsjukdomar. Förutom rökning, alkohol ökar också blodtrycket. Om du dricker alkohol och du har högt blodtryck, rekommenderar Familydoctor. org skära ditt drickande ner till en eller två drinkar per dag. Om du tycker att det fortfarande ökar blodtrycket, rekommendation är att sluta.

Om du är överviktig och har högt blodtryck, viktminskning kommer att avsevärt minska blodtrycket. Läkare rekommenderar regelbunden daglig motion i 20 minuter eller mer per dag för att hjälpa dig gå ner i vikt, hålla ditt hjärta friskt och sänka ditt blodtryck. Rask promenad 20 minuter om dagen kommer att bidra till att sänka blodtrycket.

Nästa sak att göra är att skära natrium. Inte allas blodtryck påverkas av natrium, men vissa människor's är. Rekommendationen, om du har högt blodtryck, är att minska mängden natrium du ner till 2400 mg eller mindre varje dag, men din läkare kan be dig att sänka den ännu mer än så. För att exakt minska mängden måste du läsa din mat etiketter, inte lägga till extra salt på maten och mat skära såsom ost och förädlade livsmedel mellanmål.

Stress är en annan sak som gör att ditt blodtryck att stiga i onödan. Det är inte alltid lätt att undvika stress eller stressiga situationer, så rekommendationen att du lär stressreducerande tekniker. Ett populärt teknik är kontrollerad andning. Med denna teknik kommer du att andas in och ut rytmiskt och djupt. Det finns många namn för denna teknik, men de fungerar på liknande sätt. De används för att sänka din puls i mitten av stress och att främja allmän avkoppling. En metod är att andas in genom näsan djupt, räkna till sju, och andas ut genom munnen som om du andas genom ett sugrör, och räkna till 11. Detta kallas den 7-11 andas metoden.

Regelbunden praktiserande av dessa metoder kommer att bidra till att minska mängden läkemedel som du tar för att sänka blodtrycket, t. ex. ändring av typer av mediciner som du är på.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.