vad är en bra blodtryck kurs?

Högt blodtryck kallas "den tysta mördaren" eftersom den saknar symptom. När du vet varför ditt blodtryck nummer frågan, kan du vidta åtgärder för att du leder en hälsosam livsstil som minskar risken för högt blodtryck

Identification

Blodtrycket är ett mått på trycket i dina artärer. Det registreras som det systoliska (övre) nummer, bestäms när hjärtmuskeln kontrakt över det diastoliska nummer som representerar trycket mellan hjärtslagen.

Betydelse

Det är viktigt att regelbundet testa ditt blodtryck eftersom det inte är något du kan se eller känna. Om de lämnas därhän, högt blodtryck kan leda till stroke, hjärtsvikt och njurskador, enligt American Heart Association.

Ranges

En frisk blodtryck behandlingen är ett systoliskt antal 120 eller mindre med ett diastoliskt antal på 80 eller lägre. Som siffrorna stegvis öka över 120 och 80 visar du symtom på prehypertension och så småningom fullt utvecklad hypertoni.

Missuppfattningar

Även med en familjehistoria av högt blodtryck, är ditt blodtryck fall inte ur händerna. Hälsosam kost, motion, en rätt vikt och inte röka kan alla positiv inverkan på kurs blodtryck.

Förebyggande /Lösning

Övervaka din kost till att omfatta tillräckliga mängder av D-vitamin och kalium, samt minimala mängder natrium . Sträva efter minst en halv timme om dagen av uppfriskande motion och bara dricka alkohol i måttliga mängder, i allmänhet inte mer än två glas per dag för män och en för kvinnor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.