vad man ska ta för smärta med högt blodtryck presssure

Om du har högt blodtryck, kan du kanske att kontrollera det väl med rätt kost och receptbelagda läkemedel. Men efter att ha högt blodtryck kan begränsa ditt val av behandling av smärta. Det är viktigt att veta vad som är säkert att ta för sveda med högt blodtryck

smärtstillande medel att orsaka högt blodtryck

Högt blodtryck, eller hypertoni, kan vara ett resultat av att vidta vissa over-the-counter smärtstillande medel. Den Arthritis Foundation citerar en studie från 2007 som visade att icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID), kan paracetamol och analgetika alla bidra till högt blodtryck. Med dessa typer av mediciner sex till sju dagar i veckan resulterade i en 26 till 38 procent större risk att utveckla högt blodtryck bland männen studerade. Enligt Arthritis Foundation, var denna ökade risk också tydligt i två studier av kvinnor under 2002.

Eftersom dessa läkemedel medför en ökad risk att utveckla högt blodtryck, bör du undvika dem om möjligt om du redan har högt blodtryck. Dessa läkemedel kan förvärra ditt blodtryck.

Läkemedelsinteraktioner

Vissa smärtstillande medel kan också interagera illa med den medicin du tar för ditt höga blodtryck. Till exempel kan NSAID minska effekten av läkemedel blodtryck samt möjlighet att öka ditt blodtryck på egen hand.

Smärta Alternativ

Johns Hopkins rekommenderar försöker icke-medicinska alternativ smärtlindring först. Men om det inte fungerar för dig, är aspirin ett acceptabelt alternativ som inte stör dina mediciner blodtryck eller höja blodtrycket på egen hand.

Johns Hopkins säger också att inte om aspirin inte lindra din smärta eller om du inte kan ta det för andra skäl kan du ta paracetamol i den lägsta dos som möjligt. Om det inte fungerar, kan du gå vidare till NSAID smärtstillande, som börjar med naproxen. Prova ibuprofen nästa om naproxen inte fungerar för dig.

Receptbelagda smärtstillande är en sista utväg om over-the-counter mediciner inte fungerar. Börja med recept naproxen, och sedan försöka diklofenak. De receptbelagda läkemedel Celebrex bör vara din absolut sista utväg för smärtlindring, som liknande läkemedel som inte längre finns ökade riskerna för hjärtattack och stroke.

Försiktighetsåtgärder

Om du har högt blodtryck, om du styra den enbart med diet eller medicin, aldrig ta någon typ av smärtstillande utan att rådfråga läkare först. Din läkare har information om alla receptbelagda läkemedel som du tar och exakt hur allvarlig ditt höga blodtryck problemet är. Därför är han den bästa personen att ge dig råd om smärtlindring med högt blodtryck.

Aldrig hoppa över någon läkarbesök när man tar smärtstillande medel med högt blodtryck. Din läkare kommer att behöva kontrollera ditt blodtryck för att se den smärtstillande medel inte får det att gå för hög. Heller aldrig ta mer än lägsta rekommenderade dos av något smärtstillande utan din läkare säger åt dig att göra det.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.