är en huvudvärk ett symtom på högt blodtryck?

Även huvudvärk är en möjlig symptom för högt blodtryck, har villkoret ofta inga symptom även när det når farligt höga nivåer. Så det är klokt att informeras om riskerna, har ditt blodtryck kontrolleras regelbundet och praktik en hjärt-hälsosam livsstil

Identification

Hypertension, som brukar kallas högt blodtryck, är när blodet pumpas för hårt genom artärer och vener. Om den inte behandlas, högt blodtryck kan så småningom leda till kardiovaskulära problem såsom vaskulär svagheter /ärrbildning och ökad risk för blodpropp.

Symtom

Högt blodtryck kallas ibland "den tysta döden" eftersom det inte kan ha någon märkbara symtom, men vissa människor upplever subtila symtom som huvudvärk eller yrsel.

Missuppfattningar

I år Tidigare var det tänkt att huvudvärk var vanligt att människor med högt blodtryck, men den senaste tidens medicin erkänner att huvudvärk och blodtrycket är inte nödvändigtvis är kopplade. Huvudvärk är inte en korrekt bedömning av blodtryck hälsa.

Diagnos

Alla ska ha sitt blodtryck kontrolleras regelbundet under läkare tentor. Om du har högt blodtryck faktorer risker såsom familjens historia eller fetma, överväga att ha ditt blodtryck kontrolleras oftare. Om du har regelbunden huvudvärk, är blodtrycket bara en möjlig orsak.

Förebyggande /Lösning

motionerar regelbundet och äter hälsosamt, inklusive låg fetthalt protein, mycket frukt och grönsaker, fullkorn och mat rik på omega-3 fettsyror och samtidigt begränsa dina natrium intag. Det är också viktigt att sluta röka, begränsa alkoholkonsumtionen och minska stress.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.