hur man kan sänka blodtrycket i en stressad situation

När man står inför en stressande situation, börjar ditt hjärta att pumpa mer blod genom kroppen. Samtidigt, dina blodkärl börjar kontrakt. Dessa två fysiska symptom på ångest leda till ett tillfälligt förhöjt blodtryck. Detta är en del av kamp eller flykt reflex, en instinkt som höll människor säkra från rovdjur tusentals år sedan. Dessa reaktioner är helt normalt. Men om dessa symtom upplevs tillräckligt ofta, kan de ha samma negativa effekter på hjärta och kärl som kronisk högt blodtryck.
1.
En av de bästa och smidigaste sätt att sänka blodtrycket är att släppa stressande känslor genom djup andningsövningar. Ta ett långsamt, djupt andetag, hålla i några sekunder, och sedan sakta släppa ut luften. Att göra detta 10 gånger kommer att hjälpa dig att fokusera och slappna av. Medan djupandning, koncentrera sig på något trevligt eller lugnande. Detta är det enklaste sättet att koppla av, och det kan göras på ett möte eller någon annan miljö där du inte kan träna några av de andra avslappningstekniker.
2.
Tillämpar positiv visualisering. När du räknar med en stressande situation, ta dig tid att tänka allting går så bra som möjligt. I förväg förbereda för framgång. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig mer säker när du står inför situationen, vilket minskar stressen.
3.
Använd bildspråk. Om du känner att du börjar bli stressad, ta en paus. Tänk dig själv i en icke-stressande miljö, t. ex. på en strand eller stående på toppen av ett berg, och avslappnad medan du är där. Dessa miniatyr semester, medan endast varar några minuter, kan hjälpa dig att förbli centrerad och lugn i en stressad situation. Det kan ta lite övning att använda denna teknik.
4.
Få lite motion. Gå ut på en snabb promenad eller jogga runt kvarteret om du kan. Även bara göra några stretchövningar på kontoret. Inte bara motion ger dig en stund själv, bort från den stressiga situationen, men det också frigör endorfiner, en kemikalie som skapar en behaglig och avslappnad känsla.
5.
Ändra din syn. Istället för att bli stressad eller upprörd över en situation, att tänka igenom allting. Finns det något sätt att förändra situationen eller att lösa problemet? Om så är fallet, börja fokusera på lösningar. Om inte, lära sig att släppa taget. Att fastna i rusningstrafiken, till exempel, är bara stressande om du tillåter den att vara stressande. Istället för att spänna upp, skruva upp radion och sjung med eller passa på att lyssna på en ljudbok.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.