hur man ska behandla högt blodtryck som orsakas av hög höjd

Högt blodtryck kan orsakas av hög höjd sjukdom. Hög höjd sjukdom kan uppstå under bergsklättring eller andra aktiviteter som tar dig till höjder på 8000 meter över havet eller högre. På denna höjd finns det mindre syre i luften, som är den främsta orsaken till hög höjd sjukdom. Din kropp sänder instinktivt ut mer syre till cellerna, och som ett resultat, ditt hjärta ökar takt. Som din puls ökar, blodtrycket stiger. Det finns flera åtgärder du kan vidta för att minska effekterna av hög höjd sjukdom.
1.
Öka höjden i en långsammare takt för att lindra effekterna av hög höjd sjukdom. Nå en höjd av 8. 000 meter över havet bör ta ungefär två dagar. Varje 1. 000 till 2. 000 meter från den punkt på bör ta en annan full dag. Om du känner din puls ökar, du i riskzonen för högt blodtryck som orsakas av hög höjd. Långsam din takt för att behandla dessa symptom.
2.
Drick mycket vatten och andra vätskor, och undvika att dricka alkohol. För att förebygga och behandla symtom av högt blodtryck som orsakas av hög höjd, måste du hålla kroppen väl hydrerad. Effekterna av alkohol är intensifieras på högre höjder, och orsakar alkohol uttorkning.
3.
Ta över receptfria läkemedel eller mediciner som ordinerats av din läkare för att behandla symtom på hög höjd sjukdom . Läkemedel som kan förskrivas av din läkare omfattar acetazolamid och dexametason. Följ läkarens instruktioner noga när du tar dessa läkemedel. Ibuprofen är en over-the-counter medicin som är effektiv för att lindra symtomen på hög höjd sjukdom.
4.
Använd en Gamow påse för att simulera en lägre höjd. En Gamow väska är en sluten kammare som pumpar i syre. Efter ungefär två timmar i kammaren, känner din kropp som om du är på en mycket lägre höjd, vanligtvis runt 3. 000 till 5. 000 meter lägre än vad du egentligen är. Denna behandling kan minska eller tom eliminera symptom på hög höjd sjukdom, såsom högt blodtryck, och effekterna kan pågå i upp till 12 timmar när du är utanför kammaren.
5.
Descend till en lägre höjd. Om allt annat misslyckas, bör du börja fallande till en lägre höjd direkt för att behandla högt blodtryck som orsakas av hög höjd sjukdom. Börja med fallande 1. 500 till 2. 000 meter. Om dina symtom kvarstår, att fortsätta att sjunka tills återgår hjärtfrekvensen till det normala. När din återgår hjärtfrekvensen till det normala, du sannolikt behöver inte längre oroa sig för högt blodtryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.