kan Méniu00E8res sjukdom orsaka högt blodtryck?

Vad är Menieres sjukdom?

Méniu00E8res sjukdom är den term som används för att beskriva en inre öra villkor som består av återkommande, spontan episoder av tinnitus (ett ringande eller buller i örat när ingen utanför buller är orsaken), vertigo (yrsel), hörselnedsättning och fonetiska fullhet (känslan av lufttrycket i örat). Alla fyra av dessa symtom måste finnas och testning måste utesluta andra möjliga tillstånd först.

Orsak och Cure

Orsaken till Méniu00E8res sjukdom är okänd, och det finns inget känt botemedel och inget hopp om ett botemedel i nuläget. Innerörat symtomen ibland kan behandlas för att minska deras intensitet eller ibland ge tider av eftergift, men vissa människor är helt okänsliga för dessa behandlingar, så det är ingen garanti för lindring. Méniu00E8res sjukdom blir värre med tiden, men det är inte dödlig, och varje patientens progression är helt annorlunda, så det finns ingen förutse hur snabbt en individs symptom kommer förvärras.

Har Menieres sjukdom orsaka högt blodtryck?

Den snabba svar är nej. När du blir testad för Méniu00E8res sjukdom, kommer läkaren frågar om din sjukdomshistoria, vilket inkluderar frågor om en historia av högt blodtryck. Detta är främst för att utesluta andra orsaker till symtomen, som Méniu00E8res sjukdom är den term som ges till de fyra innerörat symtom när ingen annan förklaring kan hittas. Méniu00E8res sjukdom påverkar inte ditt blodtryck, alla symtom är innerörat relaterade. Ditt blodtryck kan påverkas av den stress av att leva med Méniu00E8res sjukdom, men tillståndet i sig inte har en direkt effekt på blodtrycket. Ett annat sätt att se på det är att Méniu00E8res sjukdom kallas ibland Menieres syndrom (ett syndrom är helt enkelt en samling av symptom), som är en mer korrekt namn.

Slutsats

Méniu00E8res sjukdom inte orsaka högt blodtryck, eftersom den inte orsakar någonting. Det är beteckningen för en viss grupp av innerörat symtom (yrsel, tinnitus, ljudmässiga fyllighet och hörselnedsättning) inte en alternativ diagnos för dessa symtom. Symptomen kan öka blodtrycket på grund av stress av att leva med dessa symtom, särskilt om blodtrycket frågor redan fanns på grund av genetik eller dålig fysisk kondition, men tillståndet i sig inte påverkar blodtrycket direkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.