tecken och symtom på reglerad hypertoni

Hypertoni, eller högt blodtryck, skapar ofta inga symptom förrän det har orsakat väsentliga skador på hjärtat eller njurarna, tjänar den namnet "den tysta mördaren. " Många av symtomen vid reglerad hypertoni är också symptom på en lång rad andra sjukdomar. Lyckligtvis är hypertoni extremt lätt att diagnostisera med en grundläggande blodtryck meter, så kan personer som lider av reglerad hypertoni enkelt hålla ett öga på deras tillstånd.

Huvudvärk

Hypertoni huvudvärk tenderar att vara "hårband huvudvärk," eller huvudvärk, vars smärta är jämnt fördelade runt omkretsen av huvudet, även om vissa människor upplever hypertoni huvudvärk bakom ögonen eller i baksidan av huvudet. De är i allmänhet mest allvarliga på morgonen, och fade under dagens lopp.

Kopplade huvudvärk till högt blodtryck kan vara knepigt eftersom hypertoniker huvudvärk varierar kraftigt, med många höga patienter blodtryck och inga huvudvärk alls. Dessutom får huvudvärk inte direkt kan hänföras till högt blodtryck, utan snarare till stress, vilket också kan bidra till högt blodtryck.

Yrsel

Precis som med huvudvärk, yrsel är inte nödvändigtvis en avgörande symptom på reglerad hypertoni, eftersom Det förekommer inte i alla högt patienter blodtryck, och många patienter upplever inga yrsel alls. Dessutom är yrsel lika gärna vara ett symtom på lågt tryck och med högt blodtryck. Förändringar i blodtryck är särskilt sannolikt att orsaka yrsel, så hypertoni patienter som börjar ta medicin är speciellt benägna att yrselkänsla. Generellt gäller att om du upplever yrsel, är det en bra idé att kontrollera ditt blodtryck, och att också undersöka dessa symptom i samband med andra symptom du upplever.

Hjärtklappning

Vissa människor som lider av reglerad hypertoni erfarenhet hjärtklappning, eller känslan att deras hjärtan är racing. Högt blodtryck är en sammandragning av artärerna, som de försöker att öka blodflödet. Hjärtklappning uppstår när hjärtat ökar sin sammandragningar i syfte att återställa tillräckligt blodflöde. Som med huvudvärk, hjärtklappning kan också vara ett resultat av nervositet och ångest, vilket kan bidra till högt blodtryck också. Avslappningstekniker, såsom djup andning, kan hjälpa till att kontrollera både högt blodtryck och hjärtklappning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.