När ska träffa en läkare för blodtrycket

Ett högt eller lågt blodtryck diagnos kan innebära komplett liv förändringar i fråga om hälsa och kost. Emellertid kan en tidig diagnos och rutin checkup för personer med högt eller lågt blodtryck betyda skillnaden mellan ett hälsosamt liv och allvarliga hälsoproblem. Om du redan diagnostiserats med onormalt blodtryck eller tror att du kan uppleva symptom är det viktigt att veta när en läkare bör kontaktas

Högt blodtryck

Ungefär en av tre personer har högt blodtryck (hypertoni) i USA. Högt blodtryck orsakas när blod trycka mot väggen av artärerna är för hårt för att få blod genom. Ett normalt blodtryck behandlingen är cirka 120/75. Högt blodtryck är identifierad som en läsning som når 140/90 eller högre. Det är viktigt att notera att högt blodtryck kan ofta medföra någon märkbar symtom, som kan göra det svårt att upptäcka. Men symptom på högt blodtryck som bör behandlas av en läkare yrsel, illamående, trötthet, huvudvärk eller dimsyn. Alla dessa symptom är tydliga tecken på att ditt blodtryck kan kräva behandling och medicinering.

Lågt blodtryck Lågt blodtryck identifieras som lågt blodflöde reser till hjärtat. Även om detta inte är lika allvarligt tillstånd som högt blodtryck, om de lämnas obehandlade den fortfarande kan orsaka stora problem. Lågt blodtryck problem som lämnas obehandlad kan skada viktiga organ i kroppen. Av denna anledning att vara medveten om tecken och symtom som kräver en läkare uppmärksamhet är viktigt. Dessa symtom innefattar yrsel, svaghet och trötthet. Mer specifika symtom kan vara känslan YR efter står upp eller har trånghet i bröstet. Förändringar i beteende och energi bör noteras.

Behandlingar

För både onormalt låga och höga blodtryck finns tillgängliga behandlingar Behandlingar kan vara antingen holistisk eller läkemedel. Holistiska behandlingar innebär en förändring av kosten, som innehåller vitaminer och kosttillskott och få massor av motion. Om holistiska behandlingar är inte ett alternativ, kommer en läkare att förskriva rätt läkemedel för att antingen höja eller sänka din nivå blodtryck.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.