hur man gör en bedömning av hypertoni

Hypertoni eller högt blodtryck inträffar när ditt systoliska och diastoliska siffrorna är genomgående hög. Det systoliska antal åtgärder blodtrycket som hjärtat pumpar blod. Det diastoliska antal åtgärder blodtrycket som hjärtat vilar mellan värkarna. Enheterna för att mäta ditt blodtryck är mmHg eller millimeter kvicksilver. Att initialt bedöma om du har högt blodtryck, kommer din läkare att be dig om du har en familjehistoria av högt blodtryck och genomföra en tentamen, samt har du registrera ditt blodtryck med en blodtrycksmätare.

mätning av blodtryck


1.
Även hypertension kan inte visar några tecken, se en läkare om du utvecklar symtom av högt blodtryck, såsom huvudvärk, yrsel eller när du har en familjehistoria av högt blodtryck. Låt din läkare att göra en blodtryck behandlingen. En normal behandling bör inte vara högre än 139 mmHg över 89 mmHg.
2.
Du måste se din läkare för ytterligare besök om ditt första besök slutsatsen att ditt blodtryck behandlingen var hög. Detta för att säkerställa att dina värden är genomgående höga innan din läkare kommer att bekräfta diagnosen hypertoni.
3.
Spela in ditt blodtryck avläsningar i en tidskrift hemma under olika tider på dag för att eventuellt upptäcka ett tillstånd känner som vita päls hypertoni. Enligt Mayo Clinic, inträffar vit-coat hypertension när blodtrycksvärden är högre i en klinisk miljö i jämförelse med blodtrycksmätningar göras hemma.
4.
Monitor för tecken på maskerad hypertoni. Maskerad hypertoni uppstår när dina avläsningar kan vara normal på läkarens kontor, men avläsningar upphöja när de tas hemma. Det är nödvändigt för dig att ge din läkare din blogg för att hjälpa honom att bedöma graden av hypertoni (prehypertension till svår hypertoni).
5.
Genomgå ytterligare test som krävs av din läkare . Sådana test kan innehålla en urinanalys, eventuellt blodprov och ett EKG för att mäta ditt hjärta verksamhet.

Tips och varningar


 • Skriv ner i en tidskrift din blodtrycksmätningar i minst en vecka.
 • Få avläsningar blodtryck när du vaknar på morgonen och före sänggåendet.
 • Enligt Mayo Clinic, få med avseende på hypertoni vartannat år med början 20 års ålder. Men om du har fått diagnosen prehypertension, få rutin blodtryck avläsningar.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.