hur man kan kontrollera blodtrycket för torkning

En person blir uttorkad när deras kropp inte har tillräckligt med vatten eller vätska. Om uttorkad, kan en person uppleva en torr mun, läppar som är skrumpna, sällan urinering, och brist på tårar. Uttorkning orsakar också låga värden blodtryck. Om du misstänker att du eller någon närstående lider av uttorkning, kan du ta ditt blodtryck för bekräftelse
1.
Kavla upp ärmen, eller ta bort armen från ärmen. Det spelar ingen roll vilken arm du använder, men att vara konsekvent du alltid ska använda samma arm.
2.
Placera armen på ett bord, och böj. Slå in blodtrycksmanschett runt överarmen. Du måste manschetten vara minst en tum ovanför armbågen.
3.
Hitta en puls i armen under manschetten. En stor artär ligger på motsatta sidan av armbågen. Placera stetoskopet på det. Sätt hörsnäcka ditt stetoskop i öronen.
4.
Stäng ventilen på blodtrycksmätaren och fullständigt blåsa den. Detta kommer att sluta blodet från att rinna tillfälligt.
5.
Öppna ventilen och lyssna efter första pop eller ljudet av blodflödet. Det är en numerisk ratten på blodtrycksmätaren. Du kommer att se pilen som pekar på siffrorna flytta upp som man blåser bildskärmen. När du hör den första pop eller ljudet av blodflödet titt för att se vilket nummer pilen på blodtrycksmätaren pekar på. Detta är ditt systoliska mätningen.
6.
Lyssna igen för alla ljud att försvinna. Ta en del av vilket nummer pilen pekade på när ljudet försvann. Detta är din diastoliska mätningen.
7.
Låt luften ur manschetten och ta bort det. Sätt din tröja igen eller rulla ärmen tillbaka.
8.
Jämför ditt blodtryck med en normal blodtryck på 120 (systoliskt) över 80 (diastoliskt). Om dina siffror är lägre än detta, kanske du lider av uttorkning. Till exempel kan ett blodtryck behandlingen av 90/60 visar uttorkning. Det finns också andra orsaker till lågt blodtryck såsom hjärtsjukdomar, eller tar vissa mediciner. Du måste kontrollera med din läkare för att ta reda på om uttorkning är definitivt orsaken.

Tips och varningar


 • Digital blod monitorer tryck finns nu tillgängliga. Dessa är lätta att använda och ger dig en digital display av ditt blodtryck så att du är säker på att du gjorde det rätt.
 • Lågt blodtryck bör övervakas av läkare. Om ditt blodtryck är för låg på grund av uttorkning, kan en akutmottagning ger dig IV vätska för att rehydrera dig.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.