vad är orsakerna till högt blodtryck onödigt tryck?

Högt blodtryck, även känd som högt blodtryck, är ett vanligt problem som påverkar blodkärlen. Medan orsakerna kan variera, måste hypertoni behandlas för att förhindra allvarliga hälsoproblem

sunda nivåer

Normalt blodtryck är under 120/80 mm Hg. Allt ovan som ökar risken för hjärt-kärlsjukdom. Hypertoni diagnostiseras som någon nivå över 140/90 mm Hg.

Tidigare villkor

Hypertoni ofta utvecklas gradvis och har väckts på av en oidentifierbar orsak. Men i ungefär 10 procent av fallen, är högt blodtryck orsakas av en redan befintlig skick. Några av dessa villkor omfattar njure avvikelser, tumörer, och hjärtproblem.

Ärftliga Riskfaktorer

Det finns många ärftliga riskfaktorer som placerar dig vid större risk för högt blodtryck. Du kan inte kontrollera dessa riskfaktorer. De inkluderar ras, ålder och familjens historia.

Livsstil Riskfaktorer

Att vara överviktig och fysiskt inaktiva kan öka risken för hypertoni. Andra faktorer är rökning, alkoholkonsumtion och hög stress.

Farorna med Hypertension

Högt blodtryck kan leda till allvarliga hälsoproblem. När blodtrycket är högt, det skadar blodkärl. Detta kan orsaka hjärtsjukdomar, blodpropp och hjärtinfarkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.