vitaminer som stöd vid stroke återvinning

Människor som har drabbats av en stroke löper en ökad risk att få en annan stroke. Transitoriska ischemiska attacker, eller TIA eller "mini-stroke", ofta kan inträffa efter en första stroke och kan vara ett tecken på att en annan stroke kommer att inträffa. Enligt University of Maryland Medical Center, inträffade 50 procent av TIA inom ett år innan en stroke. Tillhandahålla bästa vitamintillskott kan förebygga återfall av stroke och hjälp i tillfrisknandet.

Vitamin A

Enligt Phyllis Balch CNC i sin bok "Recept för näringsmässiga Healing", vitamin A fungerar som en antioxidant. Det bidrar till att upprätthålla normala kolesterolnivåer, och hjälpmedel för att förebygga hjärtsjukdom och stroke. Vitamin A i emulsionen form är bättre assimileras.

Vitamin B

B-vitaminer, särskilt folsyra, vitamin B6 och vitamin B12, har förknippats med att bryta ned aminosyran homocystein och omvandla den till metionin. Patienter med förhöjda homocysteinvärden är 2. 5 gånger större risk att få en stroke än de med normala nivåer. Även något förhöjda homocystein som fortfarande är i det normala intervallet har kopplats till en högre risk för stroke. Enligt artikeln "Tre av BS: folat, vitamin B6 och vitamin B12," från Harvard School of Public Health, högre intag av folat har observerats att skapa en lägre risk för hjärt-kärlsjukdom. Dessutom visar en studie som gjorts vid Tufts University att personer med högre homocysteinvärden gjorde bara 30 procent samt i minnestester jämfört med personer med låga homocysteinvärden.

C-vitamin

kompletterar C-vitamin kan bidra till att förbättra skadade kognitiva funktioner efter en stroke. Det är också en viktig vitamin att förhindra åderförkalkning, nedbrytning blodkärl och stroke. Det fungerar som en antioxidant och förstärker åtgärder av vitamin E.

E-vitamin

Enligt University of Maryland Medical Center, kan livsmedel rika på vitamin E, bidra till att minska din risk för stroke. Med tillskott av vitamin E med alfaliponsyra innan en stroke inträffar kan hjälpa till att förhindra vissa hjärnskador. Det kan också vara viktigt för att förebygga risken för demens som kan uppstå efter en stroke. Dess antioxidant åtgärder kan förnyas genom C-vitamin, ger det mer tid för att förstöra fria radikaler. Dessutom är det till hjälp i förebyggande av hjärt-och kärlsjukdomar, normaliserar blodproppar och hjälper till att sänka blodtrycket. Rådgör med din läkare innan du tar vitamin E eftersom det kan störa blodkoagulationen mediciner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.