Hur identifiera infektion efter en vasektomi

Nu när du har haft en vasektomi , du healing upp snabbt och bör må bra inom några dagar . Medan infektion efter en vasektomi är inte vanligt , gör ett mycket litet antal män stöter på några problem efter operationen. Att uppmärksamma skillnaden mellan normal efter vasektomi obehag och blåmärken och vad som känns som en infektion är viktiga
1 .
Bestäm där smärtan finns . Vasektomi sker på båda sidor av testiklarna , så det bör vara lika blåmärken och obehag på båda sidor . Detta är normalt för ett par dagar efter din vasektomi . Om du har kraftig smärta , i synnerhet ligger på ena sidan av testiklarna , eller en fotografering eller svår att dra smärta när man står , kan detta tyda infektion .
2 .
Kontrollera snitt . Om du hade den traditionella vasektomi (i motsats till ett " nej skalpell " vasektomi ) , kommer det att finnas två mycket små snitt på var sida om dina testiklar som kommer att sys upp med självupplösande stygn . Det bör inte vara extrem rodnad eller puss . Om snitt ser spruckit på något sätt , kontakta din läkare omedelbart .
3 .
Kontrollera området för att kontrollera att det finns någon blödning .
4 .
avgöra om det finns någon svullnad . Vissa mindre svullnad är normalt för ett par dagar. Men om det verkar överdrivet , söka medicinsk hjälp från din läkare.
5 .
Ta din temperatur . Om din temperaturen är förhöjd och du upplever smärta , du troligtvis har en infektion .
6 .
Kontrollera testiklarna och se om du har en smärtsam liten klump . Detta är en ovanlig sjukdom som kallas " sperma granulom " och kan behandlas med antiinflammatoriska läkemedel .
7 .
Se till att du bär dina Suspensoirn . Håll dina testiklar upp nära och stödjas och du kommer att ha betydligt mindre obehag .
8 .
Ice området . Använd din frysta påsar med ärter ( de små kornen av ärter kontur försiktigt runt testiklarna , vilket ger bättre komfort för dig ). Om det efter flera dagar av is och ett gott stöd och du fortfarande upplever något av ovanstående symptom , kontakta din läkare omedelbart .

tips och varningar


 • Denna artikel är inte avsett som en medicinsk diagnos. Om du har några tvivel om statusen för din läkning och misstänker en infektion , kontakta din läkare omedelbart .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.