bråck kirurgi infektioner

Ett bråck är en svaghet i nedre främre bukväggen som gör att tarmen täcker falla genom väggen . Interna strukturer kan ibland glida ut genom denna , och organ såsom tarm , urinblåsa och äggstockar kan påverkas . Bråck kirurgi görs för att korrigera eller förhindra glidning av inre organ utanför kroppen . Om man inte opererar och organ får fastna utanför kroppen , kan de bli vridna , som kan skära av deras blodtillförsel . Operation för att reparera ett bråck kräver vanligen en sjukhusvistelse på mindre än 24 timmar , och återhämtningen är kort , men det finns möjliga infektioner som kan uppstå efter operationen om man inte är försiktig om hygien och korrekt efter kirurgiska ingrepp.

Orsaker

De bakterier som normalt finns på huden är normalt ofarliga , eftersom huden fungerar som en barriär . När huden är skadad , liksom i bråck kirurgi , gör det bakterier att komma in i kroppen genom snittet . Väl inne Bakterien finns i den perfekta grogrunden och börjar föröka sig snabbt .

Varning

Som med alla operationer , bråck kirurgi patienter löper en viss risk för infektion. De flesta infektioner är lindriga och kan lätt diagnostiseras och behandlas. Vissa är mer allvarliga och kräva mer direkt läkarvård , ibland gör det nödvändigt att utföra ytterligare operation, även om detta är sällsynt. Var noga med att rapportera eventuella obehag eller smärta med din läkare omedelbart för att hastigheten längs diagnos av en infektion efter en bråck operation .

Symtom

Vanliga symptom av bråck infektion är ömhet vid operationsstället , smärta , och hud som är röd och varm vid beröring . Symtom på en mer allvarlig infektion inkluderar en hud abscess , pus från snittet , en djupare hudrodnad kallas cellulit , smärta och svullnad, röda strimmor som reser bort från snittet , illamående och feber .

Diagnos

När det finns feber närvarande , diagnostisera en infektion efter bråck operation görs genom att samla in blod som skall undersökas i laboratorium för en ökning av vita blodkroppar och vissa bakterier .

Behandling

Infektioner kräver omedelbar behandling och inkluderar operationsområdet rengöring och administrera antibiotika för infektionen . Ibland mer kirurgi kan bli nödvändigt att rengöra såret från infekterade vävnad . Om en abscess är närvarande , kan det vara nödvändigt att incise och infoga ett avlopp till carray bort pus .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.