cervikal fusion infektionssymtom

Intensiv smärta i nacke och hals instabilitet kan orsakas av kotor som antingen går för mycket eller gnuggar tillsammans . Problem med din kotor kan utlösas av en nackskada eller av en degenerativ sjukdom . Ett behandlingsalternativ för att lindra din smärta och stabilisera nacken är cervikal fusion . Om du genomgår det förfarande , kommer du och din läkare måste titta på för livmoderhalscancer symtom fusion infektion under din återhämtning

Cervikal Fusion

Cervikal Fusion är ett kirurgiskt ingrepp där kotorna i nacken är sammansvetsade . Det är på ett sjukhus operationssalen medan du är under narkos . Under operationen kommer läkaren att ta ben , vanligen från bäckenet och ympa det på två kotor i nacken . Den bentransplantat gör att kotorna att växa tillsammans , fusing dem på plats och stabilisera nacken . Han kan använda metall skruvar eller stavar för att säkra bentransplantat .

risk för infektion

Varje gång du opereras , är du i riskzonen för att utveckla en infektion . Infektionsfrekvensen efter operation på ryggraden är mindre än 1 procent . Efter en cervikal fusion förfarande , finns det risk för en infektion antingen på snittet plats där såret själv blir infekterad , eller djupare in i din kropp . Dessa djupare infektioner kan påverka din ryggrad och ryggmärg . Du kan också utveckla infektioner i lungorna , urinblåsan eller njurarna .

infektionssymtom

Tecken på infektion i din snitt webbplats innehåller rodnad eller svullnad . Såret kan vara smärtsamma eller känns varmt vid beröring . Det kanske inte läka och det kan pus sekret . För djupare sår som påverkar ryggraden och ryggmärgen efter din hals fusion , kan du uppleva allt smärta i nacke och rygg som inte blir bättre . Djupare infektioner kan också behöva tömmas . Eftersom infektion blir värre , kan du också uppleva frossa , värk i kroppen och feber .

Behandling

Din läkare kan ordinera antibiotika om du utvecklar en infektion efter att ha genomgått en cervikal fusion förfarande . Om infektionen är belägen på snittet webbplatsen, kan hon behöva dränera såret om det är sipprar och sedan stänga den igen . Om infektionen sker på din ryggrad , då de ympade ben och några skruvar metall eller stavar som används för att hålla den på plats kan behöva undanröjas för att helt klara av infektionen .

Överväganden

Livmoderhals fusion är vanligtvis inte den första behandlingsalternativ din läkare kommer att överväga att behandla din smärta eller stabilisera nacken . Det anses vanligen endast efter mindre invasiva alternativ har prövats och misslyckats med att ge lindring . Om en infektion tvingar din läkare att ta bort bentransplantat använts för att säkringen din halskotorna tillsammans kan operationen utföras igen vid ett senare tillfälle när du har återhämtat sig.

35 36 37 38 39


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.