knäledsimplantat infektioner

Knäledsplastik är den sista försök att hålla en patient upp och flytta . I de flesta fall är knäet i slutet skede av funktionalitet , och för att patienten fortsätter att kunna utföra även de mest vardagliga aktiviteter , skall det gemensamma bytas ut. Medan en stor majoritet av operationer knäledsplastik gå i lås , finns det några som producerar infektioner , som inte bara kan vara allvarliga men dödliga . Att veta vad dessa infektioner är ett viktigt steg innan de genomgick knäledsplastik .

Betydelse

Betydelsen av en infektion i en total knäledsplastik är enorm . I bästa fall innebär det ytterligare kirurgi för att korrigera problemet, i värsta fall kan det betyda förlust av en lem eller död för patienten. När bakterier eller patogener invadera ett gemensamt , de är fast etablerade i kroppen och kan vara mycket svåra att bli av med. När de har ett fast grepp på ett ställe , de är mycket sannolikt att röra sig , vilket gör dem otroligt farliga-inte bara för det gemensamma , men för kroppen som helhet .

Identifiering

Tecken på infektion i en knäled är svullnad och värme i den gemensamma tillsammans med feber i patienten , en missfärgad , illaluktande vätska från såret webbplatsen och rodnad och intensiv smärta kring snittet och inne skarven. Om infektionen inte behandlas kan blodförgiftning förekomma , liksom kallbrand . I båda dessa fall är döden möjligt, och i fallet med kallbrand , blir avlägsnande av lem nödvändigt. Att hålla ett skarpt öga på tecken på infektion under hela återvinningsprocessen är mycket viktiga för en framgångsrik knäledsplastik .

Förebyggande /Lösning

Vanligtvis är infektion i knäledsproteser förebyggas genom stränga användning av en ren miljö i operationssalen . Postoperativ sårvård är kritisk , eftersom Staph och andra infektioner kan transporteras av sjukhuspersonalen , samt migrera patienten själva snittet webbplatsen . Men även under de bästa omständigheterna , kan ibland en infektion börja . Få människor inser att Staph finns på din hud hela tiden , och det är bara i de fall där kroppen är försvagad att Staph kan bli dödliga . Använda hand sanitizers , hålla snitt ren och undvika all kontakt inte är nödvändigt är bra , liksom regelbunden byte av förband och sängkläder med sterila material . Sterila betyder att det har behandlats för att döda allt som kan vara på det .

Behandling

Lösningen på en knäplastik infektion är svårt . I de flesta fall betyder det revidering kirurgi, där kirurgen går tillbaka in i leden och tar bort allt som var placerad där. Alla omgivande vävnad skall också tas bort , och hela det gemensamma spolas med antibiotika . Nya protetiska bitarna läggs i , med särskilda " distanser " som är genomsyrade med hög effekt antibiotika som kommer att fortsätta att pumpa ut medicin månader efter revisionen operationen. I vissa fall kommer livslång behandling av antibiotika behövas för att säkerställa hälsa i leden.

Varning

Om du ska ställa ut när som helst under din återhämtning från knäled något av symtom på infektion är det viktigt att söka vård omedelbart . Varje ögonblick förlorade är en annan fördel för invaderande bakterier . Prognosen för patienten är mycket bättre ju tidigare infektionen diagnostiseras och behandlas . Kom ihåg att en person i allmänhet bara kan ha två versioner i en livstid , så det är viktigt att ta till en viss försiktighet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.