symptom på en ryggmärg stimulator infektion

En ryggmärgen stimulator är en elektronisk apparat inopererad bredvid ryggraden för att behandla kronisk ryggsmärta . Enheten , som också kallas en dorsal kolumn stimulator , har ledningar som levererar en låg nivå elektrisk ström direkt till ryggmärgen området . Tekniken har använts i mer än 30 år och är ungefär lika stor som en pacemaker . Infektion är en av farorna med en inopererad ryggmärgen Stimulator

Infektion

Även ryggmärgen stimulator kirurgi är minimalt invasiv eftersom den är placerad precis under huden men ett litet snitt , problem fortfarande kan förekomma . Infektion kan ske i eller runt snittet , ryggmärgen eller ryggkota .

Seroma är ett tillstånd som drabbar området kring en implanterade enheten. Vätskor kan samlas i området och kan kräva kirurgisk dränering . Om seroma blir smittade , måste enheten tas bort .

efter operation

Efter operationen viss svullnad och blåmärken är naturligt . Ice förpackningar kan ge lindring från smärta , men anti- inflammatoriska läkemedel som ibuprofen ( Alvedon ) , acetylsalicylsyra och naproxen natrium ( Aleve ) kan avskräckas eftersom de kan orsaka blödningar.

Plantutseende

försiktigt titta snittet område för rodnad , svullnad överdriven , separation av sårkanterna eller någon typ av dränering som kan tyda på en infektion . Rapportera ett feber med din läkare omedelbart , eftersom det är ett vanligt tecken på att kroppen är bekämpar en infektion .

Hur undvika infektion

Följ läkarens anvisningar. Håll förband rent, torrt och ändras ofta . Att duscha är tillåtet, men bad eller någon form av översvämmades , bland annat badtunnor och pooler , är inte lämpligt i minst fyra veckor . Löst sittande kläder tillåter luftcirkulation och undviker pressen på området .

Är det värt risken ?

Det finns visserligen ingen garanti för att enheten kommer att lindra din smärta , patienter rapporterar i genomsnitt 50 till 70 procent befrielse från kronisk smärta , vilket gör ryggmärg stimulatorer en genomförbar strategi smärtlindring . Komplikationer är ovanliga , vilket gör den kirurgiska risken låg . En ryggrad specialist kommer att avgöra om du är en bra kandidat för operation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.