hur man ska bekämpa infektioner samtidigt på kemo

Kemoterapi eller " cellgifter " , är användningen av läkemedel för att behandla cancer . Även syftar till att förstöra och bromsa tillväxten av cancerceller , kan kemoterapi skada även friska celler och försämra immunförsvaret . Det är viktigt för en person som får cellgifter att följa några enkla steg för att hjälpa till att återuppbygga kroppens förmåga att undvika och bekämpa infektioner

Undvika Infektioner


1 .
Tvätta händerna ofta , särskilt före och efter maten , efter att gå på toaletten , och efter att röra potentiellt förorenade föremål och ytor .
2 .
Följ din vaccinationsprogram . Din vårdgivare kommer att rekommendera rätt typ och schema för vacciner till att stärka immunförsvaret .
3 .
Rådgör med en dietist som hjälper dig med kostbehov samtidigt på cellgifter . Äta en balanserad kost rik på frukt , grönsaker och magert kött , som innehåller viktiga näringsämnen för god hälsa . Om cellgifter har lett till problem med att äta , kan din dietist rekommenderar att du kompletterar din kost med vitamin-och mineraltillskott .
4 .
Få gott om sömn och motion . Båda kommer att bidra till att stärka immunförsvaret .

bekämpa infektioner


1.
Mediciner som antibiotika kan förskrivas av din vårdgivare innan eller under kemoterapi att slåss av infektioner . Antibiotika kan också skrivas ut som din kropp återhämtar sig från biverkningar av cellgifterna att förhindra infektioner som du återfår din styrka .
2 .
upprätthålla en hälsosam kost för att ge din kropp de vitaminer , mineraler och andra näringsämnen den behöver för energi och att hålla kroppen näring att bekämpa infektionen .

3 .
hålla en positiv attityd och minska stress om möjligt . Att hålla stress minst förhindrar utsläpp av stresshormoner som kortisol , som till sin natur , sänka ditt immunförsvar och kan fördröja återhämtningen från en infektion .

tips och varningar


 • Vissa kosttillskott kan störa din kemo behandlingar . Kontrollera alltid med din vårdgivare Innan det införs en i din dagliga kost rutin .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.